JEAN PAUL GAULTIER FACTORY

Wie kent ze niet Le Male en Classique (uit 1993!) van Jean Paul Gaultier. Als je, net als ik, altijd een flesje Classique (remember Madonna 😉 ) in je geuren verzameling hebt, moet je de komende 2 weken echt even naar de Amsterdamse Kalverstraat 101, de Factory Pop Up Store. Een aanrader!

Naast heerlijke geuren is er tot en met 14 mei veel te beleven in de Pop Up Store: donderdag 28 april en donderdag 5 mei laat je hier het perfecte moederdagcadeau maken, je Jean Paul Gaultier flacon wordt persoonlijk gegraveerd. Vrijdag 29 april en vrijdag 6 mei maakt een illustrator een persoonlijke Betty Boop en Popeye illustratie. Dinsdag 3 mei laat je de tussen 12.00 – 16.00 uur de officiële Betty Boop en Popeye tattoo zetten door tattoo artist Henk Shiffmacher, Who Dares! En woensdag 4 mei leg je je eigen Betty Boop en Popeye moment vast.

In 2016 nam het bedrijf Puig de licentie over van Jean Paul Gaultier parfums. De twee klassiekers Le Male en Classique zijn opnieuw gepresenteerd met ‘onze’ Daphne Groeneveld en Chris Bunn in de hoofdrol. JPG parfums gaat zich nog allleen maar op deze twee klassiekers focussen en brengt zo nu en dan een limited edition uit, in beperkte oplage, dus op is ook echt op!

De twee nieuwe zomerse Eau Fraiche musthaves – alleen al voor de geweldige verpakking – worden gesierd door Popeye the Sailor Man en Betty Boop.

 

De heerlijke Classique Eau Frąche Lilited Edition Betty Boob bevat citroensorbet, gember en suikerrietsap. Het bloemenhart bestaat uit exotische tiara, jasmijn en oranjebloesem. De basis brengt warme noten van vanille, muskus en neo-labdanum. Betty Boop wordt weergegeven als een cabaretdanseres Рwellustig, welgevormd en een sexy femme fatale met een vrije geest.

Alhoewel het een geur voor mannen is vind ik de Le Male Eau Fraîche Limited Edition Popeye met wasverzachter! de topper, zo lekker! De frisheid van neroli, mint en aldehyden in de top leiden tot een hart van salie en het Sclarene molecuul (droge houtnoten van salie, hout en ambrox). De basis eindigt met zoete en warme aroma’s van vanille, tonkaboon en sandelhout. Popeye is gekleed in het klassieke gestreepte Gaultier t-shirt.

Leuk om te weten dat het ‘gezicht’ van de parfums van JPG,  de zilveren blikken, zijn ontstaan uit bittere noodzaak. Jean Paul Gaultier had tijdens zijn eerste catwalkshow te weinig geld om de modellen juwelen om te doen. Daarom had hij zilveren blikken zo verknipt dat de taak van de juwelen overnamen.

OV5A1691

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *