BEN JIJ OOK SOLIDAIR?

Shea butter wordt verkregen uit de shea noten – kariténoten – hydrateert, heelt en herstelt. De vrouwen in Burkina Faso vormen het geheim achter de productie van shea butter. Deze heerlijk naar viooltjes geurende Solidarity Balm van L’Occitane, gehuld in patronen die zijn geïnspireerd op Afrikaanse batikstoffen, moet je dus echt hebben!

L’Occitane wilde ook dit jaar iets terug doen als eerbetoon aan de fairtrade shea butter en de inmiddels 17.000 vrouwen die het maken. Daarvoor werkt het Franse merk samen met UN Women, een organisatie vanuit de Verenigde Naties die zich inzet voor gendergelijkheid. Met deze Solidarity Balm wil L’Occitane de lokale vrouwen, het geheim achter het succes van de Shea Butter-productreeks, in de bloemetjes zetten. 100% van de winst van de balm gaat dan ook rechtstreeks naar het Fund for Gender Equality van de VN die vrouwen helpt door alfabetisering, microkredieten en door het ondernemerschap te stimuleren. Dankzij het samenwerkingsverband met VN Vrouwen verbreedt de L’Occitane Foundation zijn betrokkenheid door de twee themagebieden van het Fund for Gender Equality te steunen: de economische en politieke emancipatie van vrouwen.

De Solidarity Balm bestaat voor voor 98,6% uit shea butter en ruikt heerlijk naar viooltjes. De balm voedt, verzacht en beschermt je lippen, maar ook droge plekjes op je lichaam en gezicht én zelfs in de punten van je haar. Deze balm zit in een vrolijk blikje met felle kleuren, die doen denken aan Afrikaanse batikstoffen. De bedrukte stoffen staan symbool voor feestelijkheid en traditie en zijn diep geworteld in het Afrikaanse culturele erfgoed.

Ben jij ook solidair? Koop dan dit belangrijke blikje voor €5 via L’occitane of in één van de L’Occitane Boutiques en steun deze vrouwen!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *