FASHIONABLE ROTTERDAM

Deelde Liselotte van het het PR Meisje eerder haar favo ontbijt/lunch & beauty spots met ons, nu vertelt ze alles over de leukste fashion winkeltjes uit Rotterdam. Lise: je moet even weten waar je moet zijn maar Rotterdam is echt wel heel leuk en wordt alleen maar leuker. Mark my words… 😉

Mijn torenhoge favoriet is Louen (Pannekoekstraat 89A). Ik ken eigenaresse Wendy al sinds ik in Rotterdam woon, shopte toen altijd bij en in de winkel waar ze werkte. We waren een jaar of 19 en maakten elkaar helemaal gek met te dure items van Malene Birger. Bijna 6 jaar geleden opende ze haar eigen winkel en ik ben dan ook vanaf dag 1 vaste klant. Groot fan van het merk Amatør en aangezien zij het enige verkooppunt in Rotterdam is, shop ik daar elk seizoen de hele collectie. Louen staat bekend om de leuke combinatie aan merkjes die ze verkoopt. Het grootste deel bestaat uit Scandinavische merken maar elk seizoen komt ze wel weer met een nieuw opkomend merkje op de proppen. Een echte aanrader maar heel slecht voor je banksaldo. Met niks naar buiten gaan is vrijwel onmogelijk.

Ik ben gek op goede basics, dikke vesten en cashmere truien. Hiervoor kom ik graag bij Samsoe Samsoe (Meent 71A). Dit Deense merk opende afgelopen april haar deuren. Een mooie stijlvolle winkel zoals je dat van een Scandinavisch merk verwacht. Dit seizoen is de cashmere trui met diepe v hals mijn uniform en ook in de zwarte leren legging kun je mij uittekenen. Ik heb er inmiddels twee, dan kan ik lekker afwisselen. Goed om te weten, ze verkopen hier ook de herencollectie dus je vriend hoeft niet meer buiten te blijven staan. Neem hem lekker mee naar binnen.

De combinatie Scandinavisch & Frans vind ik te gek; stoer met een beetje popperig. Daarom kom ik graag bij Fleur (Pannekoekstraat 56). Een winkel die al jaren niet meer weg te denken is uit Rotterdam. Al als student kwam ik hier af en toe rondkijken, vaak was wat ik mooi vond ver boven mijn budget maar dat compenseerde ik met mijn boodschappen 😉 Hier vul ik mijn minimalistische look aan met een beetje Frans van IRO. De wollen jasjes en linnen t-shirtjes zijn top. Fijne jeans van Closed eronder, witte gympjes en je hoeft nergens meer over na te denken. Ook wel eens lekker toch?!

Niet in het centrum maar echt de moeite waard om even voor om te rijden, Merk Waardig (Kleiweg 107B). Een tweedehands kleding winkel met merken uit het hoger segment zoals Humanoid, Isabel Marant en Vanessa Bruno. De selectie is streng, alles is vrijwel ongedragen. Ook voor andere hebbedingetjes kun je hier terecht, leuke woonaccessoires en sierraden. De eigenaressen Merel en Ilona werken beiden al jaren in de mode en zijn echte vak idioten. Super leuk winkeltje om op zoek te gaan naar mooie pre loved items voor een zachter prijsje.

By: Liselotte

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *