|

15! KOKOSOLIE BEAUTY TIPS

Oilpullen is inmiddels al jaren een ochtendritueel voor me, ik kan niet zonder en het werkt echt, daar heb je hier vast al over gelezen. Maar deze veelzijdige olie heeft nog veel meer voordelen voor je gezondheid en je beauty.

Sommige mensen denken dat kokosolie niet gezond is omdat het verzadigde vetten bevat. Maar kokosolie bevat laurinezuur wat in je lichaam verandert in monolaurin en dit versterkt je immuunsysteem. Kokosolie doodt bacteriën en virussen en is o.a. goed voor je lever, nieren, botten en tanden – het zorgt ervoor dat je lichaam calcium en magnesium beter opneemt-, verlaagt het cholesterolgehalte in je bloed, ondersteunt een gezonde schildklierfunctie, vermindert opvliegers doordat kokosolie het vermogen heeft hormonen te reguleren en ontgift je lichaam. Dus doe een klein beetje in je dagelijkse smoothie en bak en braadt – kokosolie is lactosevrij – met deze olie.

Kokos

Er zijn eigenlijk te veel voordelen om niet meteen naar de winkel te rennen voor een potje kokosolie, als je deze al niet in je keukenkastje hebt staan 😉 En kokosolie is ook een echte beauty essential, wat dacht je van deze 15! beauty tips waarvoor je kokosolie kan gebruiken:
1. als natuurlijke deodorant
2. (oog) makeup remover
3. shampoo, om je natuurlijke vetten in je haar te herstellen
4. conditioner of alleen in je puntjes
5. haarmasker
6. vanwege de anti-schimmel en -bacteriële werking, werkt het tegen roos
7. massageolie
8. helpt tegen straie op een zwangere buik
9. verzorgt je handen, nagels en nagelriemen
10. mix het met bruine suiker of zout en het exfolieert je lichaam én hydrateert meteen
11. heerlijke, verzorgende lipbalm
12. verzacht insektenbeten en jeuk
13. gebruik het als een natuurlijke scheercrème, hydrateert ook meteen
14. als zonnebrandcrème, is een natuurlijke SPF 4!
15. ben je toch verbrand, dan verzacht het je huid.

Heb jij nog een tip waar je kokosolie voor gebruikt? Laat het me even weten.

FullSizeRender kopie

Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. Ik gebruik het als oogcreme en als nachtcreme tegen rimpeltjes en kleine littekens. Die laatste zien er ook stukken beter uit en ook minder wallen ’s ochtends! Hoorde trouwens wel (heb ilk ook niet) dat je niet zo maar de huis, tuin, – en keuken (supermarkt) olie op je gezicht moet smeren; je moet blijkbaar wel de biologische variant extra vierge hebben. Die van mij is wel biologische kook lokosolie maar de ‘extra vierge ‘nog niet gespot? Iemand?

    1. Hi Inge, wat een goede tips. De kokosolie die jij zoekt, is degene die ik gebruik zoals hierboven op de foto (oa bij de VitaminStore)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *