| |

THE HAPPY?PEAR + WIN

Waarschijnlijk heb je vorig jaar hier al gelezen dat ‘de wereld van de Happy Pear’ echt een kookboek is dat iedereen zou moeten hebben. Maar na het ontmoeten van de tweelingbroers afgelopen vrijdag tijdens een vegan lunch, zijn we echt helemaal fan! De middag begon anders dan anders toen de enthousiaste Stephen en David Flynn (37) Patti en mij met drie zoenen (typical Dutch) in het Ink Hotel begroetten. En ze met ons naar de hal liepen om daar een handstand voor de foto te doen. Aangezien een handstand niet echt ons ding is, stelde Stephen voor om de nooit-meer-te-vergeten ‘head-between-legs’ foto te maken. De sfeer zat er meteen goed in 🙂

The Story of
Hun levensverhaal leest als een jongensboek. De broers gingen naar een jongensschool en werden opgevoed met het standaard Ierse dieet. Tijdens hun studie leerden ze: wees een effectenmakelaar, verdien veel geld, dan kan je doen wat je wilt en zal je gelukkig zijn. Maar zij dachten dat er meer in het leven moest zijn dan dit. Als tweeling ben je geneigd op elkaar te vertrouwen en samen dingen te doen. Maar ze waren ook super competitief – voor aandacht, voor liefde, voor alles – en waren je typische vleesetende, rugby-spelende, pint-swilling, meidenjagers en besloten onder druk van hun moeder om te gaan ‘scheiden’. Dat was een grote stap, want ze deelden tot hun 20e één kamer en kledingkast. Het beste advies dat ze kregen was van hun vader: ‘volg je hart’. David begon te trainen voor een marathon en stopte een maandje met drank en at pap en bruin brood in plaats van wit. Hij won de marathon niet, ging alleen naar Zuid-Afrika om als een pro golf te spelen en Stephen vertrok naar Canada. Na een tijdje besloten ze beiden om op dezelfde dag vegetariër te worden, ook al waren ze in verschillende delen van de wereld en hadden niet met elkaar gepraat. En met het drinken van alcohol, want ze beseften dat je niet dronken hoefde te zijn om vrouwen te versieren. Ze waren toen 22 en dit alles veranderde hun leven: van het toekomstplaatje om miljonair op je 30e te worden naar om de wereld een betere plek te willen maken. Ze ontwikkelden een passie voor goed eten en gezondheid. De broers keerden in 2004 terug naar Ierland, kochten de groentewinkel in Greystones en openden hun Happy Pear-voedselwinkel.

In 2018 zijn ze 3 Happy Pear cafés verder, hebben inmiddels 170 medewerkers in dienst, 2 bestsellers -een 3e komt eraan!- op hun naam (lieten de boeken van Jamie Olivier, Nigella Lawson en Donal Skehan ver achter zich), werken samen met Jamie Oliver, hebben een succesvol Youtube kanaal en een ware gezondheidsrevolutie ontketend. Ze willen iedereen overtuigen ook hun plantaardige dieet te proberen, ook al is het maar een paar keer per week. Omdat het gewoon beter voor je is. Meer Stephen & David
– Ze zitten erg lekker in hun vel en doen wat ze leuk vinden. Staan in de ochtend vroeg op en gaan op tijd naar bed. Eten fruit, groenten, peulvruchten, volkoren en doen elke dag aan yoga.
– Hun recepten in het kookboek, zijn makkelijk en voor iedereen. Je hebt geen dure ingrediënten nodig.
– Je kan ze uittekenen in hun korte broek, hun trademark. Zit gewoon lekkerder en je kan er beter in bewegen dan in een pak of spijkerbroek. Echt? Zelfs als het vriest?!?
– De Ierse drinkcultuur verandert omdat pubs niet langer het middelpunt van het sociale leven zijn en mensen minder/niet drinken. Het is acceptabeler om niet te drinken. Over het algemeen staan mensen nu ook meer open voor verandering, beter eten en verantwoordelijkheid nemen voor wat ze eten. Ze zijn minder gevoelig voor vlees en twee groenten of de oude voedselpiramide.
– Ze brengen zoveel tijd samen door dat ze bijna als één functioneren. Je voelt je altijd op je gemak bij elkaar en en constant gesteund. Ze begrijpen elkaar zonder zelfs maar te praten, dus hoeven niet over dingen te praten. In het bedrijfsleven is het een mooie samenwerking. Maar ook een zwakte, omdat ze niet goed zijn in het communiceren van dingen, omdat ze aannemen dat andere mensen het begrijpen.
– Stephen woont in Greystones, vlak naast hun winkel en hun eerste café, The Happy Pear on Church Road en David woont zo’n 10 minuutjes verder.
– Hun vader is sinds vorig jaar bij het bedrijf betrokken om de zakelijke kant te regelen (zij zijn meer van de ideeën en minder van de structuur, orde en controle 🙂 ) nadat ze vorig jaar 1,5 miljoen in hun bedrijf hebben geïnvesteerd. Ze willen de cafés niet verder uitbreiden omdat ze het ‘gevoel’ willen houden, hun medewerkers willen kennen en het erg belangrijk vinden om hun kinderen te zien opgroeien en naar school te brengen.
– Ze hebben twee jongere broers, Mark is dj en Darragh, de jongste, heeft een spruit- en tarwegrasboerderij en helpt the Happy Pear te laten draaien.

De Lunch
Wij hadden niet verwacht dat de Flynn broers zo leuk en enthousiast zouden zijn en het was een middag waar we nog lang aan terug zullen denken 🙂 De heerlijke lunch uit het Happy Pear kookboek, begon met een cocktail gebaseerd op de Mojito smoothie, gevolgd door de Waterkerssoep met geroosterde walnoten. De Vegan Lasagne vol met groenten en een heerlijk korstje is zoó lekker, dat je de kaas en de pastavellen gewoon niet mist. En voor de Gezonde Chocoladetaart met zoute karamel mag je ons s’ nachts wakker maken. We kunnen niet wachten totdat hun 3e kookboek: Recipes for Happiness in mei uitkomt. De ‘Flu Fighter Mojito smoothie’ op de featured foto is ook zo’n aanrader, zeker in deze tijd, dus ik deel het recept graag met jullie.Voor 1 glas
Sap van 1 citroen
Sap van 1 grapefruit
1 rijpe avocado
4 dl appelsap
1 bakje verse munt (alleen de blaadjes)
1,25 cm verse gember (zonder schil)
Pers de citroen en de grapefruit uit en doe het sap (zonder pitjes) in de blender. Als je het fruit even hen en weer rolt, komt er meer sap uit. Schep de avocado boven de blender uit de schil en voeg de appelsap en de muntblaadjes toe. Voeg de gember in stukjes of geraspt (afhankelijk van je blender) toe. Pureer alles glad en enjoy!

WIN WIN WIN! Van de uitgever Scriptum, waar je het boek ook voor €24,95 kunt bestellen, mag ik een goodie bag, met HET boek – de WERELD van de – HAPPY PEAR, een heerlijke bak Cool Jim’s Granola, een Super Tiffin Bar en Raw Energy Bar ‘packed full of Goodness’ weggeven. Ik zeg echt meedoen, want van dit boek ga je zoveel plezier beleven. Het enige wat je hoeft te doen is hieronder, op Facebook, Insta of Twitter ??? achter te laten. De persoon, met wie jij deze recepten zou willen maken, op social media taggen = meer kans 🙂 Let’s spread some green love!

Vergelijkbare berichten

6 reacties

 1. Lol, mag ik het zeggen? Ik ben jaloers…. ik wil óók op die onvergetelijke foto ;D Wat een geweldig leuke dag met the happy pear, en wat klinken de recepten fijn. Let sinds kort op met voeding, en dan is genieten een beetje van de baan. Dus die Gezonde Chocoladetaart met zoute karamel, wil ik super graag proeven/maken!!!

 2. Wat een hilarische foto, dat ziet eruit als een supergezellige ontmoeting met heerlijk eten 🙂
  Ik zou graag in aanmerking komen voor deze goody bag want dit kookboek staat hoog op mijn boekenverlanglijstje..
  Groetjes Ellen

 3. Ken je dat leuke liedje dat de hele dag in je hoofd zit?
  Die fantastisch vrolijke meezinger gaat zoals dit:

  “Might seem crazy what I’m ‘bout to say…
  Because I’m happy happy happy a Happy Pear, ok.”

  Het klinkt veel beter door Pharrell, maar omdat ik super happy word.
  Van de gedachte aan deze heerlijke goodiebag en dat eten op mijn bord.
  Zing ik deze versie met enorm enthousiasme uit volle (valse) borst.
  Drink de Flu Fighter Mojito smoothie voor de nodige dorst.
  En moet tussendoor smakelijk lachen om de grappige mannen van dit boek.
  Wie draagt er in deze kou toch een korte broek?!
  Hoop dus dat ik een beetje geluk heb & straks geniet.
  Van de heerlijke Happy Pear maaltijden & ook dat aangepaste lied 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *