|

LEON ?+ WIN

Een paar jaar geleden zijn Patti (en haar oudste dochter) en ik (met mijn zoon) naar Londen geweest. We maakten daar kennis met de Natural Fast Food keten Leon. Iedere ochtend ontbeten we in een ander filiaal, want het was liefde op het eerste gezicht. Echt, als je eenmaal de Poached Egg Pots hebt geproefd, wil je niets anders meer voor je ontbijtje 😉 En dan heb ik het nog niet eens gehad over die fijne kookboeken met makkelijke gezonde recepten. Als echte fans zijn we onwijs blij dat Leon nu ook in de nieuwe, moderne shopping mall de Stadskamer (Hoog Catherijne) in Utrecht zit.

Vorige week in de herfstvakantie pikten we Patti en haar dochters op om naar het nieuwe winkelcentrum te gaan. Dit moderne shopping walhalla, met o.a. Nike, Stradivarius, Sizzy-Boy, H&M, Starbucks, Boots & Mac en nog veel meer moet je echt gezien hebben. Buiten aan het grote plein vind je o.a. ook nog Zara, Kiko Milano en Dunkin Donuts. En dan die food court…natuurlijk met onze favoriet Leon, maar ook The Barn, Sla, Burger Federation – waar je terecht kunt voor de lekkerste gourmet burgers van lokale ingrediënten en het te leuke Comptoir Libanais. In deze ‘souk’ kun je kennis maken met de smaken van Libanon, zoals heerlijke grillgerechten, tajines en flatbreads om samen te delen. De specifieke Libanese specerijen en leuke hebbedingen zoals snoep, handgeweven tassen en kookboeken geven je het gevoel dat je even het Midden-Oosten bent.

Bij het net geopende Leon krijgen we een tasting en vertellen brand manager Gijs en store manager Melchior dat ze trots zijn dat Leon alweer met 3 filialen (2 op Schiphol) in Nederland aanwezig is – heel graag het 4e filiaal in Den Haag 🙂 Het concept van Leon is al 13 jaar dat ze iedereen goed en gezond willen laten eten en dat zo snel en lekker mogelijk. In Nederland verkopen ze hetzelfde menu als in Engeland, maar dan met lokale producten bereid en goedgekeurd door het Engelse Leon team. Ze werken in Utrecht dus ook alleen maar met verse, lokale producten (behalve de chorizo uit Spanje en de rijst uit Italië) en proberen zo betaalbaar en biologisch mogelijk te zijn. De drie pijlers van Leon zijn: zouden we dit aan onze kids te eten geven, vinden wij het lekker én voelen we ons er goed bij. Kortom; zorg goed voor je lichaam en onze aarde. Wij zeggen: Move over McDonalds 😉

Onze kids waren helemaal wild van de Marokkaanse gehaktballen, de pittige Thaise groene curry met kip en de smoothies. Pat (kon geen genoeg van de cappuccino krijgen) en ik -beiden eten we geen vlees- hebben gesmuld van de zoete aardappel falafel, de vegan bloemkool curry en de juicy waters. En we dromen allemaal nog over die gegrilde halloumi wraps. Ga dus snel zelf ook even genieten 🙂

WIN WIN WIN!
Om ons enthousiasme te delen, mogen we zo’n Leon Happy Salads kookboek (in het NL) weggeven. Met daarin recepten en mooie foto’s van 100 heerlijke, gezonde salades, zoals Niçoise, Tabbouleh, Boordevol bonen, Quinoa, Freekeh, maar ook salades met vis en vlees. Wil je kans maken op dit heerlijke exemplaar? Het enige wat je hoeft te doen is hieronder of op Facebook een ? achter te laten. Succes!

Vergelijkbare berichten

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *