|

AMARULA + WIN

Je kent het heerlijke drankje Amarula in de bruine fles met het gele koordje vast wel; in een cocktail, koffie of met wat ijs. Maar Amarula doet via The Amarula Trust veel meer, zoals zich inzetten om de Afrikaanse olifant te redden en het initiëren en financieren van lokale projecten. Sinds kort hebben ze een nieuwe ook zo heerlijke versie: Vanilla Spice, waarvan maar 1500 witte collectors item flessen zijn gemaakt. En daar mogen wij gewoon 2 flessen van weggeven. Dus lees snel verder 🙂

Marula
De Marula- of olifantenboom -olifanten zijn dol op de overrijpe vruchten- komt alleen voor in Afrika en is gelukkig beschermd. De boom kan wel 2000 jaar oud worden en een olifant kan het rijpe fruit al op 10 km afstand ruiken. De zoete Marula vrucht, rijpt van januari tot maart en bevat 4 keer meer vitamine C dan een sinaasappel, zo groot als een noot die is gevuld met eetbare pitten. De olie die hieruit wordt geperst is eitwitrijk en wordt in verschillende crèmes gebruikt. Leuk om te weten dat Amarula ook wel dronken olifantenlikeur genoemd wordt.De Afrikaanse olifant
Amarula is in 1989 ontstaan in Zuid-Afrika. Door de associatie met de Marulaboom en de olifanten, staan de olifanten symbool voor dit drankje. Deze olifanten zie je dan ook terug op het etiket van de fles. Helaas zijn er nog minder dan 400.000 Afrikaanse olifanten over en de verwachting is als de stroperij en gebrek aan leefruimte zo doorgaat de populatie in 2030 uitgestorven zal zijn. En daar moeten we niet aan denken toch? Amarula investeert in meerdere acties waarover je via deze link veel meer kunt lezen. En natuurlijk helpt een fles Amarula kopen (leuk cadeau voor de feestdagen) ook. Dus doe mee 🙂 Maar Amarula doet meer! Een deel van de opbrengst van de likeur gaat namelijk direct naar Amarula Trust, dat lokale projecten initieert en financiert. Zo werken kansarme vrouwen aan het vlechten van de gele (en nu ook witte) koordjes die de hals van elke fles sieren. Van het geld dat ze verdienen, kunnen ze hun kinderen naar school sturen en ze elke dag een goede maaltijd bieden. Ook ondersteunt het fonds het bouwen van scholen en klinieken, de aanleg van infrastructuur en waterputten. En werkt zij mee aan de uitgifte van maaltijden en kleding voor de lokale bevolking.

Amarula
Amarula is een heerlijke ‘dunne’ cream likeur gemaakt van de marulavrucht suiker en room en is heerlijk in cocktails, koffie (zoals het recept hieronder), maar ik vind het misschien nog wel het lekkerst ‘on the rocks’. Voor het eerst in de geschiedenis heeft Marula een nieuwe smaak: Vanilla Spice, gemaakt van vanille extract uit Madagaskar en gember uit Nigeria. Vanwege de launch zit deze heerlijke likeur in een gelimiteerde mooie, witte fles. Hierna zal ook deze likeur in de bekende bruine fles worden verkocht.

Amarula Coffee Surprise (4p)
1 L sterke filterkoffie
50 ml opgeklopte slagroom
60 ml Amarula Cream
8 marshmallows
20 ml bruine suiker
20 ml cacao

Schenk de koffie in grote koffiebekers, giet Amarula Cream erbij, voeg daarna de geklopte slagroom, bruine suiker en marshmallows toe. Besprenkel met cacao en extra Amarula Cream. Genieten maar!WIN WIN WIN!
De Vanilla Spice in die witte, mooie fles smaakt echt naar ‘kerst’. Trust me, deze fles wil jij ook! Zoals gezegd mogen wij 2 van deze heerlijke flessen likeur verloten. Laat hieronder of op onze social media (waar je ons natuurlijk al volgt) een reactie achter waarom jij kans wilt maken. Om de fles voor kerst in huis te hebben, maken we vrijdag 14 december de 2 winnaars bekend. Wil je nog meer kans maken? Klik dan nu door naar de site van Anne-Marie van My Happy Kitchen, waar je deze week óók kans maakt op de Amarula Vanilla Spice.

Vergelijkbare berichten

58 reacties

 1. Dit is echt een heel lekker drankje.
  Bedankt voor de uitleg van het drankje. Dat wist ik eerder nog niet.
  Mocht ik winnen dan ga ik er lekker met mijn vriendinnetjes van genieten.

 2. wat zou ik dit graag voor mijn dochter willen winnen en meenemen naar haar als gastvrouw van het kerstdiner en mede dat zij heel gek is op Amarula

 3. Super leuke actie!! Ik zou graag een fles willen winnen om tijdens Kerst een bijzondere nagerecht te kunnen maken. De familie verwacht een gerecht met ‘gewone’ Amarula, speciaal voor de Zuid Afrikaanse roots van mijn zwager.

 4. Ik loot graag mee! Als geboren Zuid-Afrikaanse ken ik Amarula maar al te goed. Maar ik ben heel benieuwd hoe deze smaakt en dat ik mijn familie met kerst kan verrassen ??

 5. OH heel graag zeg. Dat zou mijn familie met kerst zeer waarderen. Maken we gelijk een van de lekkere nagerechten met deze likeur!

 6. Dat drankje klinkt heerlijk! En nog verantwoord met goede doelen..
  Ik wil hem graag winnen om als kadootje te geven aan een goede vriend op eerste kerstdag. Net afgesproken Dat we die samen gaan vieren, een lekkere fles gaat daar bij helpen.

 7. Mijn vriend Wouter is dol op Amarula, ik zou hem dan ook graag verrassen met deze special edition!!! Vooral lekker met de kerst, hmmmm 🙂 🙂 🙂

 8. Marula vruchten eten olifanten graag omdat ze er dronken van worden als ze beginnen te gisten in de maag, ik wil ook graag zelf proeven en delen met de kerst.

 9. Het is al heerlijk om te lezen! En dan zie ik ook nog een Ollie knuffel. Doe graag mee, dan neem ik er eentje op jullie gezondheid.

 10. De Amarula cream is zo lekker en vol herinneringen. Die hebben we gekocht na de fantastische voorstelling Africa Africa jaren geleden. Graag wil ik ook samen met mijn man de vanilla proberen.

 11. Om heel eerlijk te zijn heb ik hier nog nooit van gehoord maar als ik de beschrijving lees, dan lijkt het me wel heel lekker en zou ik dit best wel eens willen proberen 🙂

 12. Nu ik weet dat Amarula Trust zich inzet voor de Afrikaanse olifant, zal me deze toch al zo lekkere likeur nog lekkerder smaken als ik geluk heb te winnen!

 13. Ik zal graag zo’n heerlijke fles Amarula willen winnen zodat ik met kerst dit aan met mijn gasten kan serveren en samen ervan kan genieten!

 14. Wat geeft er nou een beter gevoel met de kerst dan een lekker drankje en de weet dat je met dat drankje de Afrikaanse olifanten steunt! Ik drink niet vaak alleen met speciale gelegenheden en ik zou super blij zijn met deze fles!

 15. Hmm, ben benieuwd!

  Zou hem graag willen serveren met kerst samen met de familie.
  Ben ook benieuwd of ik deze in een recept zou kunnen verwerken.
  Wil hem in ieder geval zeer zeker proeven! 🙂

 16. Met Oud & Nieuw geven wij een cocktailparty, en ik barst nu al van de ideeen voor die prachtige vanille creme! Zou dan ook graag meedoen en de blits maken met een limited edition fles. 🙂

 17. Amarula rules! Het is zo’n heerlijk drankje puur of inderdaad in of bij de koffie. Deze nieuwe versie kende ik nog niet. Ik maak hier graag kans op zodat ik dit jaar met kerst weer een nieuwe variant van onze traditionele ‘lekkere koffie’ kan serveren. Elk jaar maak ik een andere koffie met iets lekkers erin of ernaast. De klassiekers als Irish, Italian of Spannish coffee kennen we inmiddels wel. Het zou ontzettend leuk zijn als ik hiermee aan de slag kan. Ik zal het niet in de (koffie)prut laten lopen. Wel zal ik laten weten hoe de koffie is bevallen.

 18. Wat een leuk artikel! Ik ben zeer benieuwd naar de smaak. Ben niet zo’n drinker maar tijdens de feestdagen heb ik graag wat specoaals op tafel staan. Ik doe daarom dan ook graag mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *