WIST JE DAT?

Wist je dat …  je water niet opnieuw mag koken, waar dat kleine broekzakje voor dient, je ’s morgens langer bent, waarom gympen ook sneakers worden genoemd en bananen heel gezond zijn? Echt! Lees maar…Als je water (steeds) opnieuw kookt voor bijvoorbeeld een nieuw bakje thee, er een laag van mineralen ontstaat die een korst gaan vormen en deze bacterie ervoor kan zorgen dat je nierstenen krijgt?

Je ’s morgens langer bent dan ’s avonds? Je lichaam heeft geen last van de zwaartekracht als je s’ nachts in bed ligt, dus ‘groei’ je dan tot wel een halve centimeter. Dit komt omdat er meer vloeistof tussen onze tussenwervelschijven komt waardoor ze meer uitstrekken. Onze spieren herstellen dit in de loop van de ochtend.

Het kleine broekzakje niet nutteloos, maar een geschiedenis heeft? Levi Strauss, de ‘uitvinder’ van de jeans, maakte de jeans in de jaren 1800, als een stevige werkbroek voor cowboys. In die tijd gebruikten ze nog een zakhorloge. Omdat deze in de grote zak sneller stuk ging, werd er een extra klein zakje gemaakt om het horloge veilig op te bergen.

Waarom gympen ook sneakers worden genoemd? Omdat in 1800 de gympies met hun rubberen zolen geen geluid maakten. En je dus als het ware iemand op straat kon ‘sneaken’ zonder dat die persoon je hoorde.

Bananen niet alleen lekker, maar ook heel gezond zijn? Doordat ze veel vitamine B bevatten, helpen ze je te ontspannen. Ze kunnen zelfs je bloeddruk verlagen, omdat in het fruit kalium en juist weer weinig natrium zit. Ze zitten ook vol vezels en die helpen je van je eventuele verstopping af. En als je last hebt van een kater zorgen de magnesium, glucose, fructose en sucrose (3 fruitsuikers) weer voor wat energie.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *