HAAGSE MUST-GO’S

Jaaaaa, na de vakantie was het natuurlijk ook weer tijd om nieuwe Haagse hotspots te ontdekken. En echt, met Sam/Sam, Brasserij de Laer, The Fat Mermaid en Bleyenberg is Den Haag nog een beetje leuker & lekkerder 😉 kijk maar!

Sam/Sam
Toen vriendinnetje M vroeg of ik meeging lunchen, las ik heel snel sam sam in haar appje, dus ik dacht huh? we delen toch altijd alles eerlijk…is dat een hint? Niet dus 🙂 Sam/Sam is de nieuwste healthy hotspot op het Noordeinde 162 van Jamie en Bas. Het pandje is modern industrieel ingericht en aansluitend zit een kantoor. Ik dacht eerst dat het om flexplekken ging, lekker relaxed werken met een verse muntthee of smoothie, maar dat gaat helaas niet door. De sandwiches kan je delen, maar ook als je alleen bent, kan je halve sandwiches (o.a. met hummus, carpaccio, sambal gehaktbal, zalm en geitenkaas) bestellen, hoe fijn! Ze hebben ook een uitgebreide ontbijtplank en lekkere saladebowls. En ja die heerlijke açaïbowl! Al het gezonde lekkers is ook af te halen.

Brasserij de Laer
Op weg naar huis rijden we er bijna dagelijks langs en vorige week zijn we er met zijn 3tjes eindelijk een keer gaan eten. Lekker op het terras van Brasserij de Laer – Van Boetzelaerlaan 13 naast de trambaan – genieten van het avondzonnetje. Mijn 2 mannen gingen voor de biefstuk en voor mij werd een lekker stuk zalm bereid (ik twijfelde over de kaasfondue, maar daar én voor de heerlijke frietjes, kom ik zeker nog een keertje terug). Je kan hier van ’s morgens vroeg tot laat in de avond terecht en genieten van de ontspannen, huiselijke sfeer met de vriendelijkste bediening en de dagschotels veranderen wekelijks.

The Fat MerMaid
Na het floaten – item van gister – ben ik met mijn zoon, met onze voeten in het zand, gaan lunchen bij The Fat Mermaid – Strandweg 19 – aan de boulevard. Niet heel nieuw, maar wel met de lekkerste en grootste zuurdesem sandwiches en homemade lemonade. Genoten van een heerlijke avocado met salade en Dylan had een van de lekkerste kipsandwiches die hij ooit had geproefd. Life is better at the Beach!

Bleyenberg
Last but not least het nieuwe grote Bleyenberg (genaamd naar de man die van Kwantum een begrip maakte) – Grote Markt 10 – in het centrum. De Kantine, waar je binnenkomt, is omgebouwd tot een groene, relaxte oase, waar je lekker een bakkie kunt drinken (maar ook ontbijt, lunch en diner). De twee etages erboven worden omgebouwd tot meeting spaces, ruimtes die je voor zakelijke gelegenheden kunt huren. En dan natuurlijk de grootste trekpleister: het fijne Dak(terras) met een mooi instawaardig uitzicht over de stad. En ik hoorde dat in het magazijn (de Kelder) een intieme nachtclub zit waar je tot diep in de nacht kan dansen.

Vergelijkbare berichten

5 reacties

  1. Nou woon ik in Den Haag maar deze plekjes bezocht ik nog niet! Dank voor de tips! Eens kijken of ik daar eens met mijn meiden langs kan gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *