|

WAAROM DE ÉÉN WEL DIK WORDT EN DE ANDER NIET + WIN

‘Het blijkt echt waar te zijn, we zijn niet gek. Het kost de één echt meer moeite om slank te blijven dan de ander.’ Dat onderbouwt Sylvia Tara wetenschappelijk in: Waarom de één wel dik wordt en de ander niet, de wetenschap achter vet. Je kan je voorstellen dat ik dit boek in één ruk (sommige delen waren overigens iets te wetenschappelijk, maar voor de rest leest het heel makkelijk en heb je vaak die AHA momentjes) heb uitgelezen. Dit interessante boek – mijn exemplaar met vele ezelsoren – is een eyeopener! We beginnen september goed, want ik mag van de uitgever een exemplaar weggeven.

Tussen je oren?
We kennen allemaal wel zo iemand die kan eten wat die wilt, zonder een grammetje aan te komen of te sporten. Terwijl het de meesten de nodige moeite kost om op een gezond gewicht te komen en te blijven. Zo ook schrijfster en biochemicus Sylvia Tara – woont in LA, studeerde biochemie aan de universiteit van San Diego en werkte bij de grootste biotechnische bedrijven. Als kind al had ze wat meer buikvet dan haar leeftijdgenootjes, terwijl zij de hele zomer ijs aten. En ook als volwassene bleef ze moeite met haar gewicht houden. Het viel haar op dat vet een eigen leven leek te leiden. Na een paar keer uit eten gaan, kwam zij meteen een paar kilo aan, terwijl collega’s daar geen last van hadden. Ze vroeg zich als wetenschapper af of lichaamsvet nu echt hardnekkiger is bij sommigen of dat het tussen de oren zit. Na talloze onderzoeken krijgen we van Sylvia Tara eindelijk een wetenschappelijk onderbouwd antwoord op de vraag: Waarom wordt de één wel dik en de ander niet? Ook al eet je heel gezond en sport je je wezenloos 😉

Goed vet
Aan de hand van haar vele onderzoeken, er staan geen plaatjes in het boek, leer je veel over vet en ‘ons’ lichaam. Vet blijkt dus ook heel goed voor je te zijn, zonder kan je niet leven en we maken het in de baarmoeder al aan. We hebben wit (het slechte) en bruin (goed) vet – waarvan kinderen een hoger percentage hebben -, vet bepaald wanneer een kind in de pubertijd komt, vet beschermt ons, is een belangrijke factor in de overgang en doet veel goeds voor onze voortplantingsorganen, botten en hersenen. Maar te veel (wit)vet is schadelijk, maar dat wisten we al, toch? Na het lezen van het boek is de conclusie duidelijk: genen, leeftijd en sekse kunnen je inderdaad dwarsbomen of goedgezind zijn. En op je voeding letten en beweging moet!

Hoop
Maar er is hoop! Door de wetenschap uit dit boek (vele onderzoeken wijzen uit dat vet veel meer kan dan we denken en een belangrijke rol in de toekomst speelt) leer je het stukje vet dat slecht is voor je gezondheid, te slim af te zijn. En het goede vet, dat bescherming biedt en je hersenen voedt, te waarderen.

WIN WIN WIN!
Wil je weten hoe je het slechte vet te slim af kan zijn en kans maken op deze eyeopener? Laat dan hieronder of op Facebook een reactie achter in de vorm van een rood hartje. En je weet, delen is lief!

Waarom de één wel dik wordt en de ander niet, de wetenschap achter vet – Sylvia Tara, Spectrum €19,99

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *