THE MADNESS OF KING DONALD
Afgelopen week werd Marvelousz uitgenodigd om in Amstelveen de première bij te wonen van The Madness of King Donald, de nieuwste voorstelling van Greg Shapiro. Even jullie geheugen opfrissen: Greg is komiek, Amerikaans én Nederlander. We kennen hem van Boom Chicago, Comedy Central en BNR Radio maar vooral als de Trump-stem in de Zondag met Lubach video The Netherlands Second (waarmee wereldwijd meer dan 75 miljoen views werden gescoord). Zijn nieuwste boek How to Be Dutch: the Quiz is internationaal verkrijgbaar en zijn YouTube-show United States of Europe heeft al meer dan 3 miljoen views.
Mister fake President
In The Madness of King Donald legt Greg Shapiro (alias mister fake President) de 45ste -en mogelijk laatste- president van de Verenigde Staten, Donald J. Trump, onder een vergrootglas, zet hem in de spotlights en analyseert hem tot op het bot. Nee, Amerika kreeg niet de allereerste vrouwelijke president, maar wel de allereerste president die geestelijk duidelijk ziek is. Dát is tenminste de insteek van deze avond vol stand-up comedy, cabaret en improvisatie. Een persconferentie biedt het publiek de kans om vragen te stellen aan ‘de president’ (wie durft?!), er wordt een potje Trump-bingo gespeeld en een hilarisch alternatief volkslied gezongen.Lachen, gieren, brullen
Lachen, gieren, brullen is wellicht het beste wat we kunnen doen om dit ‘foutje’ in de geschiedenis van politiek Amerika. En Greg láát ons lachen met zijn briljante imitatie van The Donald; de fameuze (en akward) Donald-handshake, het typische taalgebruik (de zogenaamde word salad) en zijn accent (een New Yorker die praat als een Californische surf-dude). Greg’s analyse van deze president-who-would-be-king is bijzonder treffend en The Madness of King Donald is daarmee een absolute aanrader.Ook lachen om (fake) Trump?
The Madness of King Donald (grotendeels in het Engels) duurt (inclusief pauze) ongeveer 2 uur en is nog tot en met 6 april a.s. te zien in diverse theaters in Nederland (een overzicht van alle speeldata vind je op Greg’s website). Kaarten kosten rond de €20,-. Na de voorstelling vind je Greg in de lobby waar hij persoonlijk zijn boek How to be Dutch verkoopt (en signeert!) en/of een selfie met je maakt.