|

PRFCT. + WIN

Vraagje. Hoe is het met jouw zelfbeeld gesteld? Weet jij klakkeloos ál jouw (in jouw ogen) negatieve punten op te sommen? Of kijk je op een ‘best wel’ positieve manier naar jezelf? In het eerste geval: hm, lees nog maar even verder. In het laatste geval: PRFCT! Maar lees toch nog maar even mee. Want misschien kan het nóg beter. Of ánders. Psychologe, coach en auteur Saskia Geraerts helpt mensen om meer uit zichzelf te halen. Ze is gespecialiseerd in het zelfbeeld en legt in haar boek PRFCT. uit wat zelfbeeld precies is, hoe en wanneer het zelfbeeld ontstaat maar ook hoe we het kunnen veranderen naar een wellicht meer positief en in ieder geval optimistisch zelfbeeld. Ze leert je in dit boek om op een andere manier naar jezelf en omstandigheden te kijken. Vanuit de klinische psychologie legt ze uit hoe onze hersenen werken, hoe ons gedrag tot stand komt en hoe we geloven wat we geloven. En nog interessanter: je leert hoe je hier verandering in kunt aanbrengen om gelukkiger en lichter in het leven te staan.Van Imperfect naar I’m Perfect
Nog een vraagje. Welk woord maakte jij in je hoofd van de lettercombinatie PRFCT? Laat me raden: perfect? Proficiat? Of iets heel anders? Dit is meteen de essentie van wat Saskia ons probeert duidelijk te maken: in ons hoofd vullen we, op basis van eerdere ervaringen, automatisch ontbrekende stukken aan. Op deze manier hebben we in de loop der jaren ook een beeld over onszelf gevormd, zonder dat we onszelf af en toe afvragen of dit beeld (nog) wel klopt. Het beeld dat je van jezelf hebt, bepaalt hoe je je gedraagt. En hoe je je gedraagt, bepaalt vervolgens weer je resultaten. Die resultaten dragen weer bij aan hoe je over jezelf denkt. Andere resultaten krijgen begint dus bij een ander beeld van jezelf. Van Imperfect naar I’m Perfect. Het is maar waar je het accent legt.Actie en verandering
Het zelfbeeld wordt gevormd door een negental zaken die je kunt terugvinden op bovenstaande foto van de diamanttekening. Na het beantwoorden van de 54 vragen in het eerste deel van het boek, weet ik dat het met mijn eigen zelfbeeld op sommige vlakken (o.a. karakter en veerkracht) prima gesteld is maar op een aantal andere vlakken (met uiterlijk als absoluut dieptepunt) een heel stuk minder. In het tweede deel van het boek laat Saskia aan de hand van zeven eenvoudige stappen (en een bonushoofdstuk) zien hoe je op een andere manier naar jezelf kunnen leren kijken. Met behulp van de vele oefeningen in het boek oefen je (samen of met anderen) het brein om positiever naar jezelf te kijken en (negatieve) dingen minder op jezelf te betrekken. Het boek werkt relativerend en zet aan tot actie en verandering. Ik had te weinig tijd om (tussen het ontvangen van het boek en het schrijven van deze review) alle oefeningen te doen maar ik ga zéker verder met het boek aan de slag om een meer optimistisch zelfbeeld te krijgen.Wil jij ook een optimistisch zelfbeeld?
Het boek PRFCT. is eind juni verschenen bij uitgeverij Spectrum en voor €17,99 verkrijgbaar via o.a. Bol.com. En driewerf hoera! Want van de uitgever mogen we aan één van jullie een exemplaar van dit fijne boek weggeven. Wat je daarvoor moet doen? Misschien wil je iets over jouw zelfbeeld met ons delen in het reactieveld op onze website of op onze social media. En met een beetje geluk ben jij dan binnenkort de winnaar/winnares van het boek PRFCT.

Vergelijkbare berichten

13 reacties

 1. Mijn zelfbeeld is in het afgelopen halfjaar al enorn gegroeid. Van een meisje met een enorme hekel aan zichzelf, een meisje die zichzelf liever dood zag dan levend, ben ik veranderd in een vrouw met veel meer zelfvertrouwen. Ik kan mezelf soms zelfs wel leuk vinden. Dit zelfvertrouwen heb ik nooit gehad en er zijn ook nog genoeg dagen dat het ineens weer helemaal verdwenen is. Ik kan het boek dus heel goed gebruiken om nog wat steviger in mijn schoenen te gaan staan. Het zou een geweldig vervolg zijn op het harde werken afgelopen jaren.

  Sowieso super leuk dat jullie een boek weggeven!!

 2. Wat een toffe win actie! Mijn zelfbeeld heeft flink te verduren gehad tot aan mijn dertigste. Gelukkig weet ik dat het verhalen zijn die ik tegen mijzelf vertel. Maar ik ben er nog niet en met 2 meiden thuis die mij volgen omdat ik hun rolmodel ben zou dit boek ons flink kunnen helpen voor de generaties vrouwen die hierna nog komen. Een positief zelfbeeld hebben is voor mij absolute vrijheid ervaren ❤️

 3. Wat een mooie, heldere en eerlijke review weer Marvelousz!

  Dit boek geeft door de review mij het gevoel dat ik het “moet” lezen!
  Mijn eigenwaarde en zelfbeeld is nooit echt super geweest en is dat nog steeds niet eerlijk gezegd ?
  Ondanks wat anderen over mij zeggen en wat zij van mij vinden lijkt het alsof ik het niet kan omarmen en zelf kan voelen.

  Ook al zou ik niet winnen, dit boek gaat wel gelezen worden….zelfontplooiing en een mooier en beter beeld van mijzelf krijgen spreken mij enorm aan.
  Als ik positiever over mezelf ben kan ik no positiever in het leven staan en dat brengt zoveel moois met zich mee….stiekem ben ik altijd een beetje jaloers komenden die dat van zichzelf al hebben!
  -xxxx-

 4. Door mijn beperkingen) ben ik heel erg beschermd opgevoed. Ik mocht weinig en moest er voor strijden om iets te willen. Nu ben ik in de 30 en heb ik er nog steeds veel last van. Ik trek me heel erg aan wat anderen willen, vinden en denken. Dit wil ik loslaten en daarom wil ik het boek winnen.

 5. oh aan mijn zelfbeeld mag nog wel wat veranderen….Ik ben vooral gewend te doen wat anderenvan mij willen dus ik vul ook voor een ander in hoe ik ben….. dik….. lelijk….niet hip genoeg….

 6. Altijd te zwaar (volgens anderen) maakte dat ik van toen ik een onzekere tiener was met absoluut geen overgewicht naar een moeder met overgewicht en veel onzekerheden ging. In 2016 kreeg ik een maagverkleining en dat maakte dat ik in alle opzichten veel positiever naar mezelf ging kijken.
  Voordien vond ik mezelf wel altijd lief en in een mooi stukkie kleren kon ik die buik en te dikke armen best verbloemen, maar altijd zat er in mijn achterhoofd “ik word niet blij van mijn dikke buik”.

  Ik vind de winactie te gek en ben benieuwd of dit boek overeen komt met waar ik nu sta in het leven. Een lieve, eerlijke, positieve, tevreden met mijn lijf vrouw van bijna 50!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *