|

MEDITATIE CHALLENGE, DOE JE MEE?

Karlijn van Holistik, waar je hier vast al alles over hebt gelezen, vond het wel eens tijd dat ik wat aan yoga ging doen. Dus binnen no-time had ik een afspraak met de leuke en relaxte Dolores bij Delight Yoga in Den Haag. Ben je er al eens geweest? Op het moment dat je het mooie gebouw achter het Vredespaleis binnenloopt lijkt het alsof er een deken van rust en kalmte over je heen komt.

Mijn moeder en mijn zus zijn, zover ik me kan herinneren, al vervent yogi’s dus ben bekend met de voordelen van yoga. Helaas is yoga, vanwege mijn fysiek niet echt mogelijk, maar Dolores was niet voor 1 gat te vangen… Of ik wel eens gemediteerd had? Uhm… nee mijn hoofd loopt altijd over en mijn gedachten staat nooit echt stil. Alhoewel me dat wel eens lekker lijkt 🙂 Maar ik ben daar dus niet zo goed in. Dolores dacht daar echt anders over… Vandaar dat ik vanaf 15 april via The House of Yoga een online meditatie challenge van 35! dagen ga doen en volgens velen wil en kan ik dan echt niet meer zonder. En heel fijn, je kan het op voor jou elk geschikt moment thuis doen. En als het mij lukt om te gaan mediteren, dan is het echt voor iedereen mogelijk, doe je mee?

Dolores vertelde ‘dat meditatie o.a een tool is om bewust te worden van je gedachten, waardoor je op een gegeven moment steeds meer keus krijgt in het moment. Alsof je de verschillende perspectieven waarmee je naar iets kan kijken ziet en mee krijgt wat de achterliggende gedachte is van iemands handelen. Dat lijkt zich in slowmotion af te spelen zodat je kan kiezen hoe je reageert. Je laat je niet meer meesleuren door de gedachten die opkomen, aangezien je die steeds minder voor waarheid zal gaan zien. Daarnaast zul je ook beseffen dat gedachten een manifesterende kracht hebben; je bent je gedachten luidt het toch? 😉 Het is waar. Think positive en het zal ook zo voor je werken’.

Een meditatie tip die Dolores leerde van Tijn Touber en mij tijdens mijn bezoek aan Delight Yoga Den Haag meegaf: je bedenkt je dat je op een bankje bij een rivier zit. Telkens als er gedachten in je hoofd opkomen laat je ze gaan, net als de rivier waar je naar kijkt, je laat de gedachten meestromen zonder er een oordeel over te vellen, zonder er aan vast te klammen. Ga je achter je gedachten aan? Dan spring je metaforisch de rivier in en klim je er weer uit en ga je weer op het bankje zitten. Elke keer als je de gedachten niet voorbij kan laten gaan spring je in de rivier. Het kan zijn dat je moe wordt van het uit het water klimmen maar houd vol, opeens heb je rust en kan je lekker blijven zitten!

DOE JE MEE?
Heb je zin om met mij deze meditatie challenge aan te gaan? Ik mag 5 online meditaties van The House of Yoga van 35 dagen weggegeven. Stuur me zsm een mail via info@marvelousz.com of een berichtje via FaceBook.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *