THE GRAND BLOGGER DINNER

Of ik vrijdagavond zin had in een 5-gangen diner met bijpassend wijnarrangement in het majestueuze Amstel hotel. Ik had al wat geweldige verhalen over de vorige 2 edities van het TheGrandBloggerDinner gehoord, dus heel graag!

Met een vier gezellige mede (food)bloggers namen we de trein naar Amsterdam om niet in de file te komen te staan. Ik kreeg een beetje het gevoel van een ‘schoolreisje’? Nadat we de trappen van het Amstel hadden betreden overviel het gevoel ons… dit is toch wel hét hotel van de koninklijke familie. Een foto op de trap was natuurlijk een must.Op de 1e etage hadden ze mij ook wel kunnen achterlaten. Op het balkon genoten we van de allerlekkerste Zuid Afrikaanse witte wijn L’Avenir Chenin Blanc en de goddelijkste ‘Salted Caramel’ melkchocolade van Godiva. (Ik heb meteen gegoogled en zag dat je de tabletten voor €1,99 bij AH en Jumbo koopt en de wijn vond ik online voor €29,95). Er was ook champagne met melkchocolade ‘Hazelnut Oyster’ en rosé met de pure chocolade ‘Blood Orange’. Maar geloof me dat blauwe pakje Godiva, meteen halen.

Alsof het aperitief nog niet genoeg was, werden we naar de indrukwekkende Spiegelzaal begeleidt waar een mooi gedekte, lange tafel voor meer dan 40 personen stond en we van de ene culinaire verbazing in de andere vielen.
De amuse bestond uit een flesje heerlijke Gazpacho van Alvalle (€3,99 bij AH en Jumbo) bereid met tomaten, komkommers en paprika’s uit Zuid Spanje. Een oreo van zwarte olijven, een ‘spons’ van paprika met mais en een pincho met hoemoes en olijf.
Daarna werden we verblijd met een Lasagne di Pasta Sfoglia met aubergine en Hoemoes Tomaat Basilicum (€1,57 bij AH). De frisse augurk in het midden was wel de verrassing van dit gerechtje.De derde gang was een Zacht Gegaarde Shortrib, waar mijn tafelgenoten lyrisch over waren. Als vega werd voor mij de Orzo-pasta (pasta in de vorm van rijst), Parmezaan en een heerlijke groene saus van olijfolie en kruiden verrijkt met artisjok en Parmezaan krokantjes.
Alsof het nog niet genoeg was, volgde een op de huid gegrilde Zalm met Citroensalsa met kappertjes en bloemkool. In plaats van olijfolie werd koudgeperste Brassica Koolzaadolie Classic (€7,40) uit ons eigen land gebruikt. De Koolzaadolie Culinair smaakt overigens naar boter en is heerlijk met een stukje versgebakken brood, moet je echt eens proberen.
Als dessert genoten we van glanzende parels van witte chocolade die ontploften in je mond, groene spongecake, pannacotta, hazelnoot crumble, witte ganache en Salted Caramel ijs van Koupe. Deze nieuwe smaak (vanaf 1,69) bevat ook 3 keer meer eiwit (door Whey), 70% minder suiker en 80% minder vet dan ‘gewoon’ roomijs en smaakt gewoon heel lekker.De heerlijke bijpassende wijnen (wit, rood en rosé) werden vergezeld door Chaudfonteine. Ik hoorde dat je bij het aperatief begint met rood water, want dat schijnt ruimte in je buik te maken en je eetlust op te wekken. Groen (licht-bruisend) drink je bij het voorgerecht waardoor de smaken nog beter tot zijn recht komen en tijdens het hoofd-en nagerecht drink je blauw want ‘plat’ water kalmeert je smaakpappillen. Kortom: rood maakt ruimte, groen is lekker voor tussendoor en blauw kan altijd ? In een bomvolle trein rond middernacht reden we weer terug. Druk napratend over de heerlijke avond. Mr. Goodiebag, we kijken nu al uit naar volgend jaar.

Mr Goodiebag zou zijn naam geen eer aan doen als we niet een heerlijke goodiebag mee naar huis kregen om thuis nog even na te genieten. En ECHT ook de Godiva Caramel Lions in het witte doosje (€6,99 bij AH) zijn zooó lekker!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *