|

HAPPY XMAS + WIN

Lieve allemaal, Happy Xmas! Hopelijk zijn jullie, net als wij, deze dagen met degenen waar je van houdt. EN hebben jullie hele warme voeten. Zo niet, of als je toe bent aan een heel fijn paar super zacht wollen sokken -trust me, deze wil je hebben- lees dan snel even verder, want Patti en ik mogen voor Kerstvrouw spelen en beiden zo’n warm paar SOXS weggeven.

Zoals ik je begin dit jaar al eerder heb verteld, zijn Soxs veel meer dan geitenwollen sokken met een opvallend en hip(pie) gekleurd merklabel. Ze houden je voeten warm in de winter en koel in de zomer; thuis op de bank, tijdens het wandelen en zelfs in bed 😉 En ze kriebelen (na 1 keer wassen) niet. Maar wat me telkens weer raakt is het mooie verhaal achter deze sokken.

Een ❤️eerbetoon
Elke winter werden Davide en Soscha door hun oma verrast met een paar heerlijke warme geitenwollen sokken, zoals alleen een oma ze kan breien. Totdat oma komt te overlijden, en de zussen de sokken tot op de laatste draad afdragen. Helaas overlijdt Davide 1,5 jaar later ook; een troost was dat ze naar haar oma ging. Tijdens de laatste maanden van haar leven droeg Davide heel graag wollen sokken, omdat ze haar zoveel comfort boden. Niet lang daarna zien Soscha en haar moeder Margriet sokken in een fabriek in Litouwen: het zijn precies de geitenwollen sokken van oma en Davide. Ze doen een bestelling en voorzien de sokken van een mooi label. En zo, als eerbetoon aan Davide ontstond Soxs: een warm en liefdevol cadeau dat leuk is om te krijgen, maar nog leuker is om weg te geven.SOXS
De super zachte eco-wol voor de biologische sokken komt van Nieuw-Zeelandse schapen. De sokken zijn natuurlijk en duurzaam geproduceerd met respect voor het dier. Ze worden in Europa gemaakt en de verpakkingen in de buurt van Assen bedrukt. De productieprocessen gebeuren op een maatschappelijk verantwoorde manier; goede lonen en normale werktijden, waarbij kinderarbeid absoluut wordt uitgesloten. En alles wordt gedocumenteerd om aan de strenge standaard te voldoen. Deze wereldwijze standaard voorziet onder meer in gebruik van milieuvriendelijke chemicaliën en waterzuivering bij de fabrieken. Herintreders en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt labelen de sokken en pakken ze in. Ze zijn natuurlijk heerlijk warm gemaakt van 60% wol en 40% polyamide. Ondanks dat ze je voeten warm houden, gaan deze niet zweten, omdat ze ademend en vochtregulerend zijn. Daarnaast zijn ze ook nog eens elastisch, waardoor ze hun goede pasvorm langdurig behouden zonder steeds af te zakken. Zelfs na het wassen, ja echt jouw Soxs kunnen gewoon in de wasmachine (30 graden).

SOXS zoekt koude voeten
Margriet en Soscha hebben deze winter nog zo’n mooi initiatief! Want ze schenken sokken aan groepen mensen voor wie de komende drie maanden veel te koud en lang zijn. Iedereen kan via www.hetwarmstecadeauvannederland.nl een initiatief insturen. Of het nu gaat om een groep dakloze mensen, bewoners van een verzorgingstehuis of een asielzoekerscentrum, jong of oud, het maakt niet uit. Zolang het mensen zijn die wel wat warmte en liefde kunnen gebruiken. Dus doe mee! Wie gun jij warme voeten deze winter? Het warmste cadeau is ook een ode aan Davide. “Zij was enorm betrokken bij het leven; ze leefde wel voor drie, vol warmte en liefde. Zwervers en daklozen liep ze niet voorbij, maar maakte er een praatje mee. Davide oordeelde niet, want ze wist dat achter ieder leven een verhaal schuilt. Ze was onbaatzuchtig en erg lief.”WIN WIN WIN!
Zoals gezegd mogen wij twee paar sokken weggeven. Laat hieronder of op onze social media (waar je ons natuurlijk al volgt) een reactie achter wie jij warme voeten gunt (je eigen voeten mogen natuurlijk ook ?) en kijk op SOXS op welke sokken (ze hebben zo veel fijne sokken voor het hele gezin) je kans wilt maken en vermeldt dat er even bij. Echt, alleen al om die mooie verpakking en getekende kaarten wil je meedoen. Happy Xmas ????

Vergelijkbare berichten

88 reacties

 1. Jaaaa deze wil ik al zooo lang voor mezelf maar helaas heeft de kerstman ze niet kunnen vinden dit jaar. Graag de dames grey bubblegum in maat 42, want mijn ijsklompjes worden nooit warm!

 2. Ik hoop dat deze sokken van een uitdaging houden want die ijskoude voeten van mij zijn niet warm te krijgen. Ik maak graag kans op: DAMES DARK GREY / CONFETTI LABEL (MEDIUM). Zowel mijn man als ik zijn jullie heel dankbaar als de sokken me heerlijke warme voeten geven. #MerryXMas #Happy2019

 3. Super leuke sokken! En ook nog met een mooi verhaal en verantwoord geproduceerd. Daar word ik blij van!! Mijn voetjes zouden hier erg gelukkig mee zijn aangezien ik bijna altijd koude voeten heb door de dysautonomie (niet goed werkend zenuwstelsel) in combinatie met het Ehlers Danlos syndroom. Graag de KIDS GREY / SUMMER GREEN LABEL (LOW), tja kleine voetjes 😉

 4. Ik doe graag mee voor mijn dochter die het echt altijd koud heeft en deze sokken met liefde gaat omarmen, mijn keuze voor haar: DAMES DARK GREY / CONFETTI LABEL (MEDIUM) voor maat 37

 5. De Duo Bubblegum meets jet Black lijken me superfijne Soxs! Ideaal en fijn voor mijn man dat hij ze ook dragen kan! Geen gedoe meer bij de Sokkenla welke van wie ze zijn! Heerlijk warme, stijlvolle voeten voor ons allebei. Fijn om kans te maken met deze mooie actie op een mooi paar! Ik hoop ook dat jullie veel mensen blij gaan maken met jullie geweldige initiatief om kwetsbare groepen mensen te verwennen met deze prachtige Soxs ❤️

 6. Deze sokken zijn zo fijn en warm ? En top dat jullie er weer aandacht aan besteden, want het verhaal is zó mooi. Zelf heb ik dus al een paar en zou graag mijn man willen verrassen met Grey black label. Fijne dagen!

 7. Heeeeeel graag! Wat een mooi verhaal en actie! Ik zou deze sokken heel graag voor mijn man willen winnen. Zelf heb ik deze geweldige sokken al. Liefs Bea V ??

 8. Heerlijk warm en comfortabel de winter hiermee doorkomen, voorkeur voor de DAMES DARK GREY / CONFETTI LABEL (MEDIUM). Fijne feestdagen!

 9. Ik heb altijd ijsklompjes en daarom maak ik graag kans op deze lekkere warme sokken, graag DAMES DARK GREY / CONFETTI LABEL (MEDIUM) in de maat 37-41

 10. Hi meiden,

  Allereerst hoop ik dat jullie fijne kerstdagen hebben gehad.

  Wat een prachtig levensverhaal en liefde voor onze medemens heeft Soxs. Daar kunnen heel wat bedrijven wat van leren!
  Ik vind bedrijven ongeacht welke producten zij aanbieden veel aantrekkelijker wanneer zij laten zien wat zij voor een ander over hebben.
  Want zeg nu zelf, de wereld wordt mooier van bedrijven zoals Soxs.

  Ik ben dankbaar dat ik het warm heb in mijn huis, maar mijn voeten hebben het altijd koud.
  Al lang staan deze Soxs op mijn wishlist, dus toen ik via jullie blog op deze winactie stuitte besloot ik een gokje te wagen.

  Mocht ik tussen alle enthousiaste reacties toch een kansje maken dan zou mijn keuze vallen op de ‘Dames Grey / Black label (High) maat 39’.
  Een ding is zeker, ze zouden met ontzettend veel plezier gedragen worden.

  Een hele fijne jaarwisseling gewenst voor jullie, met veel liefde en geluk zowel privé als zakelijk.

  Liefs, Carmen

 11. Ik zou ze graag winnen voor mezelf! Ik heb ’s winters altijd koude voeten!! Dit lijken me heerlijke sokken voor in huis! De DAMES GREY / MYSTICAL PURPLE (ANTISLIP & HIGH) zou ik graag winnen, ik heb schoenmaat 39!

 12. Oh wat een prachtige kans! Mijn lieve vriend moet voor zijn werk veiligheidsschoenen aan met van die ijskoude stalen neuzen, dus dat is afzien voor hem in de winter…. Nu heeft zijn moeder ooit echte wollen sokken voor hem gebreid, een regelrecht wonder, want ze kon toen bijna niks meer zien door staar aan haar ogen,en alleen met deze worden zijn voeten geen ijsklompen. Helaas is zij nu overleden en deze sokken bijna ook, ondanks dat ik ze steeds met veel liefde op de hand heb gewassen. Daarom maak ik voor de allerliefste dolgraag kans op echte SOXS, want moederlief zou deze vast en zeker goedkeuren, en haar zoon óók! Geen wintertenen maar jubeltenen!

 13. Wat een fijne sokken verkoopt SOXS.
  Ik maak graag kans op de Dames Dark Grey / Confetti label ( Medium) in maat 39, voor mijzelf.
  Ik ben zo’n vrouw die altijd koude voeten heeft en vooral in bed (zegt mijn man, LOL)
  Heel graag doe ik daarom mee om warme voeten te krijgen.

  Ik wens iedereen nog fijne dagen met warme voeten en een gelukkig en vooral gezond 2019

 14. Supergraag voor mijn eigen voeten! Zou ik met deze prachtige sokken dan eindelijk warme voetjes houden, ik ga het graag ontdekken.
  SOXS met Confetti label maat 37-41

 15. Ik gun m n man deze winter , en vele erna , warme voeten via SOXS
  Weet je wel hoe akelig het is als hij zijn steen koude voeten tegen mijn warme voeten legt in bed?? Ben meteen klaar wakker. En daar moet maar eens een einde aan komen. Liefst dit jaar nog.
  Lieve SOXS en Marvelousz. Het lot ligt in jullie handen.

 16. Werkelijk waar net zei mijn man kijk eens wat een groot gat in je sok…dus ja om warme voeten te behouden zou ik graag mooie, maar ook sterkte sokken willen die mijn voeten warm houden , maar ook heel blijven. volgens mij heb ik gewoon te dunnen sokken aan, want ze zijn zo kapot en mijn voeten blijven echt koud.

 17. Zouden deze sokken me dan wel warme voeten bezorgen?
  Ik ben er zo eentje die vrijwel altijd koude voeten heeft.
  De DAMES GREY / JET BLACK LABEL (HIGH) zijn mijn favoriet en mijn schoenmaat is 37
  Ik volg marvelousz op Facebook, Instagram & Twitter.

 18. Ik gun mijn zus (een echte koukleum) en mijzelf deze heerlijke warme sokken, kunnen wij samen lekker vaker gaan wandelen ook tijdens de koude dagen, maat: 36!

 19. Sokken zijn nu ineens niet zo basaal meer 😉 Ik heb vaak last van koude voeten, dus op mijn wensenlijstje staat DAMES CREME / SLEEP WELL LABEL (MEDIUM) + TRAVEL BAG.

 20. Doe heeeeeeeeeeeeeeeeeel graag mee!! Heb heel vaak last van koude voeten en vind de sokken die je kunt winnen te gek. Ze zijn heeeeeel welkom in maat 39!

 21. heel graag voor mezelf de DAMES GREY / GOLDEN GLOW LABEL (MEDIUM) maat 37 tot 41 .Ik loop alle dagen op deze sokken en ze zijn fantastisch warm ! alleen beginnen nu toch echt de tocht gaten erin te komen omdat ze bijna versleten zijn. ik hoop van harte dat ik mag genieten van een nieuw stel !

 22. wat zou het geweldig zijn als ik kans maak op de DAMES GREY / GOLDEN GLOW LABEL (MEDIUM) sokken maat 37 /41 na een jaar intensief gebruik zijn ze toch echt versleten en met een koude winter in het vooruitzicht en mijn werk op de kraam op de markt , zou ik graag de warmte voelen van deze fantastische SOXS en zo de warmte overbrengen op alle klanten !

 23. DAMES GREY / BUBBLEGUM LABEL (HIGH), geweldig. En dan voor maat 37-41. Wat zal ik het heerlijk warm hebben met deze super leuke sokken.

 24. Oh dat lijkt me heerlijk zeg van die fijne warme sokken! Die warme voeten gun ik mezelf 😉 Ik maak graag kans op de DAMES GREY / MYSTICAL PURPLE (ANTISLIP & HIGH) in maat 38

 25. Graag een paar warme sokken voor mijzelf want Piet Paulusma belooft eind Januari of begin Februari een vorstperiode en dan is het heerlijk om lekkere warme sokken te hebben.

 26. Ik zou super graag de DAMES GREY / SPICEY PINK LABEL (HIGH & LIMITED EDITION) willen winnen omdat ik het een te gek initiatief vind en gek ben op hun sokken voor de yoga.

 27. Oh jaaaa, lekker op de bank met heerlijke warmen sokken, ik doe heeeeeel graag mee :3 :3 :3

  Groetjes Fenny

  PS; ik heb maat 39 🙂 🙂 🙂

 28. Ik heb altijd last van koude voeten, dus deze sokken gun ik mezelf ontzettend. Mocht ik winnen zou heel graag de DAMES GREY / MYSTICAL PURPLE (ANTISLIP & HIGH). Omdat ik nogal onhandig ben komt de antislip zeer van pas.

 29. Geen idee of het mag maar mijn voorkeur gaat naar duo mrs en mrs, omdat zowel mijn dochter als ikzelf vaak koude voeten hebben. Zal wel in de genen zitten

 30. Heel graag doe ik voor één keer egoïstisch en wil ik voor mijzelf winnen. Al 50% van mijn leven heb ik posttraumatische dystrofie en daardoor altijd koude voeten. De dikste sokken helpen daar niet tegen. Maar wanneer het in de winter erg koud is en ik het zelf koud heb doen warme sokken wonderen. Mijn voeten blijven ijskoud maar verder krijg ik het wel warmer. Heel graag maak ik kans op DAMES GREY / BUBBLEGUM LABEL (HIGH)

 31. Altijd heb ik koude blauwe tenen, ik moet er vaak om wenen 🙁 Dus deze heerlijke warme soxs, rock rock on rocks!!! Lekker tijdens een wandeling in het bos, warme voeten en roze blos. Op de bank met een kop warme chocomelk, maar wat voor soort kies ik dan ja welk. Ik met plezier zou dragen, op grijze winterdagen. DAMES GREY / GOLDEN GLOW LABEL (MEDIUM), uhum uhum ik schraap mijn keel uhum. Krijgen mijn voeten een welverdiende break?, van de kou deze en elke Januari week? Zou fantastisch zijn om knus en warm te wezen, hoop zo dat jullie mij verrassen na dit te hebben gelezen 😀

 32. Ik zou dolgraag kans willen maken op deze prachtige sokken, dan hoef ik nooit meer over koude voeten te mokken en heb ik heerlijk warme voeten, zodat mijn vriend hier niet voor hoeft te boete 😉

 33. Mijn eigen voeten snakken zo naar een paar warme sokken, zodat ze weer helemaal blij kunnen worden ondanks de kou Ik vind deze sokken echt wat voor mij: DAMES CREME / POWER RED LABEL (MEDIUM) (-20°C)

 34. Dit lijken mij heerlijke sokken! Nu ik zwanger ben van de tweede, lijk ik nog sneller koude voeten te hebben. De DAMES GREY / JET BLACK LABEL (HIGH) lijken mij fijn.

 35. Ik doe deze keer graag mee voor mezelf 🙂
  Ik krijg een puppy en die moet ik elk uur gaan uitlaten voor de zindelijksheidstraining.
  Dan wil ik natuurlijk geen koude pootjes krijgen als ik steeds naar buiten moet…
  Mijn favoriet is DAMES GREY / GOLDEN GLOW LABEL (MEDIUM). Ik zie dat het one size fits all is, met mijn maat 38 moet dat goed komen 🙂

 36. Ik heb zelf wel serieus last van koude voeten. En mijn keuze is gevallen op de “DAMES GREY / WHISPER GREEN LABEL (ANTISLIP & HIGH)” in maat 38.

 37. De grijze dames sokken in medium voor mijn lieve Moeder. Ze heeft vaak last van koude voeten en deze lijken me daar heerlijk voor. Ze heeft maat 37 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *