GEZONDE SMAAKMAKER

Zout is niet alleen een smaakmaker, maar ook belangrijk voor je zenuwprikkelgeleiding en het samentrekken van spieren. Daarnaast is zout van belang bij de vochtbalans in je lichaam en speelt het een rol bij de regeling van de bloeddruk. Maar (te) veel zout is niet goed is niet goed, want dan worden je nieren te veel belast en dat is niet goed voor je hart. Dus gebruik met mate, drink veel water  zodat het te veel aan zout kan worden afgevoerd én gebruik het ‘gezonde’ 100% natuurlijke zout zoals deze geweldig geurende – ze staan zo leuk in je keuken – en heerlijke potjes van Brun & Renard.

 

HIMALAYA ZOUT komt uit Pakistan en wordt gewonnen uit zoutmijnen. Diep in de bodem worden de zoutkristallen op geheel natuurlijke wijze gevormd. Himalaya zout is 100% natuurlijk en bevat alle mineralen en sporenelementen die van oorsprong in zout zitten. Bovendien is dit zout miljoenen jaren oud, puur en vrij van toxines. Himalaya zout kan als vervanger van keuken zout worden gebruikt en is goed te combineren met alle gerechten.

Brun & Renard Himalaya Zout Open

HAWAII BLACK ZOUT komt uit de Hawaiiaanse archipel. Voor dit zwarte zout wordt zeewater opgevangen in meren met zwarte lavastenen. Dit decoratieve zout is verrijkt met vulkanische actieve kool en heeft een nootachtige smaak. Hawaii Black zout is optisch en qua smaak goed te combineren met schelpdieren en blanke vis. Verder is het zout uitstekend geschikt om te gebruiken op gegrilde en gebraden gerechten.

Brun & Renard Hawaii Black Zout Open

SEL MARIN, Keltisch Zeezout met chilipepers is ambachtelijk gewonnen Frans zeezout dat komt uit de Guйrande, Bretagne.. Dit zout wordt met de hand geoogst en heeft geen chemische behandeling ondergaan. De geur, de kristallen, de vorm en smaak zijn uniek! Deze variant Keltisch zeezout is gecombineerd met chilipepers en daarom ideaal te gebruiken voor barbecues, rood vlees, gevogelte en omelet. Verder lekker bij vis, zoals sardines, tonijnsteak of zalmfilet.

Brun & Renard Keltisch Zeezout met Chilipepers Open (1)

FLEUR DE SEL is het neusje van de zalm wat betreft Frans zeezout. Deze zoutsoort komt ook uit de Guйrande. Wat dit zout zo bijzonder maakt, is dat het de bovenste laag van de zoutwinning is.  Bij de tweede laag wordt het grove zeezout gewonnen wat grijzer van kleur is. Fleur de Sel is vochtig zout en wit van kleur en heeft een kristal structuur. Het is ambachtelijk gewonnen en rijk aan mineralen. Dit zout wordt door velen gezien als het beste culinaire zout dat beschikbaar is. Fleur de Sel is perfect als finishing touch voor gerechten en als toevoeging bij ingrediënten met een fijne smaak of structuur.

Brun & Renard Keltisch Zeezout met Kristal Structuur Open (1)

SEL MARIN, Keltisch Zeezout met kruiden is ambachtelijk gewonnen Frans zeezout en komt ook uit de Guйrande. Dit zout wordt met de hand geoogst en heeft geen chemische behandeling ondergaan. De geur, de kristallen, de vorm en smaak zijn uniek! Deze variant Keltisch zeezout is gecombineerd met kruiden zoals rozemarijn, tijm en oregano. Deze mix van kruiden doet je denken aan de zomer. Het is lekker bij barbecues, salades, gebakken aardappeltjes, pizza en gevogelte.

Brun & Renard Keltisch Zeezout met Kruiden Open (1)

Brun & Renard is vanaf € 2,99 bij AH te koop, alleen al voor de leuke potjes wil je ze toch hebben 😉 ?

Brun & Renard Assorti

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *