HAAGSE HUISKAMER

Comment

Lifestyle

Jaaaaa, sinds vorige week heeft Den Haag ook een eigen Anne&Max huiskamer. Een paar maanden geleden heb je hier kunnen lezen over de Haagse Anne&Max To Go primeur. Wat zijn we blij dat we nu ook bij Kerkplein 4 heerlijk kunnen relaxen en werken in een sfeervolle op Escher geïnspireerde huiskamer.

Tijdens de perslaunch afgelopen vrijdag maakten we – ik was met vriendinnetje M en Sanne van FitFoodFab – kennis met het vriendelijke franchisekoppel Marian & Bob Vuijk. Met hun ‘eigen’ Anne&Max in de binnenstad van Den Haag is hun droom uitgekomen. ‘We hebben er erg veel zin in en willen een mooie huiskamer creëren waar onze buren en buurtbewoners zich elke dag thuis voelen’. En gezien de drukte van de openingsweek gaat dat helemaal goed komen.

In het pand aan het Kerkplein was vroeger het postkantoor van Den Haag gevestigd. Boven de balies hing de langste tekening van de Haagse kunstenaar Escher, wat nu op Schiphol hangt. De vormen van Escher zijn doorgevoerd in het ontwerp van deze huiskamer en komen terug in de geweldige vloer, de lampen en interieur design. Daarnaast krijgt deze Anne&Max een speciale postkast waar je gratis een ansicht kaart aan vrienden of familie kan sturen, hoe leuk!

De eigenaar van Anne&Max, Wobbe van Zoelen, begon in 2005 zijn eerste Anne&Max in Haarlem en is verslaafd aan de croissantjes 😉 Hij wilde een fijne plek creëren waar je dagelijks terecht kunt voor verse, authentieke, huisgemaakte, biologische en gezonde producten. En dat is met deze 9e vestiging ook weer goed gelukt. Hij streeft ernaar om zo goed mogelijk met de wereld om ons heen om te gaan. Daarom is een groot deel van de producten nu al milieuvriendelijk geproduceerd en blijven ze actief op zoek naar kwalitatief goede en milieuvriendelijke producten en werkwijzen. In de Haagse huiskamer hangen foto’s van zijn reis naar Ethiopië, waar oa hun heerlijke koffie wordt geproduceerd. Ze maken hun eigen heerlijke bio theemelanges en hun bio brood van Desemenzo wordt speciaal voor hun gemaakt. De zalm komt van het Schotse Loch Duart en de geitenkaas van boerderij en kaasmakerij Biokaas Kinderdijk. Wobbe vertelt dat de boer hem laatst belde om te vragen of de geitenkaas de komende tijd nog steeds op de kaart staat en of de ooi erbij moest 🙂 Ja dus!

Je wilt vast ook weten of het Anne&Max ontbijt, koffie, lunch, high tea en de borrelplank een aanrader zijn? Nou daar kan ik volmondig ja opzeggen. Mijn favorieten zijn de heerlijke koffies & sapjes, chiappudding, de Yacht Club (met oa de gerookte zalm), de Veggie Club (met oa hummus, avocado en geitenkaas) en waar ik nog steeds van droom zijn de homemade witte chocolade&cranberry én de caramel&eezout shortcake!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *