GRAND MARNIERS FRENCH COFFEE

Comment

Lifestyle

Heb je deze geweldige limited edition van Grand Marnier al op je kerst wishlist staan? Het kleurrijke, glanzende en moderne ontwerp is volledig gehuld in het kenmerkende Grand Marnier-rood. Het stralende goud geeft deze Limited Edition-fles een extra chique en Franse uitstraling die de bloei van de jaren 20 goed weergeeft.

In 1880 kreeg Louis-Alexandre Marnier Lapostolle een fantastisch idee: hij combineerde de diepe aroma’s van Cognac met de exotische bitterheid van de sinaasappel Citrus Bigaradia. Uit dit idee ontstond Grand Marnier, een likeur waarvan het recept nog altijd goed bewaard is.

De bloeitijd van de cocktail vond plaats aan het begin van de 20e eeuw in Amerikaanse bars, de bolwerken van het Parijse culturele leven, zoals de bar van hotel Ritz en Café de Flore. De barman was in die tijd een echte alchemist die van de bereiding van een cocktail een waar spektakel maakte. Heel Parijs leerde de subtiele combinatie kennen van Cognac en sinaasappel, toen nog een zeldzame en exotische vrucht. De rest van de wereld volgde snel. Grand Marnier werd al snel een onmisbaar ingrediënt voor een geslaagde cocktail en bleef een bron voor legendarische recepten, zoals deze heerlijke winterse Grand Marniers French Coffee.

BC9A3281square

Grand Marniers French Coffee

Wat heb je nodig
40 ml Grand Marnier
150 ml koffie
60 ml (ongezoete) slagroom

Hoe maak je het
Klop de ongezoete room half geslagen op, zodat het nog schenkbaar is. Voeg de Grand Marnier en de warme koffie toe in je (wijn)glas. Laat de room voorzichtig op de koffie glijden. Dit kun je doen door de bolle kant van een lepel te gebruiken en deze vlak boven het oppervlak van de warme koffie te houden waarop je de dunne koele room, bijvoorbeeld vanuit een maatbeker, kan schenken. Tijdens het schenken de lepel langzaam met het oppervlak van de room mee naar boven bewegen. De room mag niet in de koffie wegzakken, het zit er als een laagje bovenop. Et voilá, je eigen French Coffee is klaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *