GOOD HOTEL

Het eerste, nieuwe Good Hotel doet letterlijk goed, doordat het lokale Amsterdammers met een uitkering een kans geeft een nieuwe start te maken in de hospitality branche. Gedurende 1 jaar krijgen 100 Amsterdammers uit de bijstand een kans om een opleiding tot hospitality-professional af te ronden. Na het afronden van de opleiding wordt de trainees een arbeidscontract aangeboden in Good Hotel Amsterdam voor een periode van 3 maanden, waarna ze doorstromen naar de arbeidsmarkt.

Het hotel zal slechts een jaar als popup hotel fungeren in Amsterdam, waarna het drijvende hotel in 2016 wordt verscheept naar een permanente bestemming in de baai van Rio de Janeiro. Een nieuw begin is ook gevonden voor een tot dusver verlaten drijvend platform, dat met het Good Hotel een geheel nieuwe bestemming heeft gekregen: een bijzonder hotel met 144 kamers, een bar, restaurant en een lobby om in te socializen en te werken. Het interieurontwerp is modern en eigentijds en een samensmelting van lokaal met internationaal. In de kamers vind je onder andere kunstwerken geïnspireerd op de street art uit Rio de Janeiro. Anders dan de meeste hotels werkt het Good Hotel niet vanuit een winstoogmerk, maar investeert het de winst in haar personeel, onderneming en partners. Dankzij dit bijzondere business model, biedt het Good Hotel gasten een unieke en inspirerende reiservaring, versterkt door de prachtige locatie aan ’t IJ en de hoogstaande service.

De oprichter, Marten Dresen, had een aantal jaar geleden een ontmoeting met een Guatemalteeks meisje zonder schoenen, dat heeft geleid tot de lancering van dit nieuwe social business model met één doel: het combineren van goed doen met goed ondernemerschap. Centraal staat het geloof in sociaal ondernemen en ‘putting people first’ om een community te bouwen en solide duurzame Good Hotels op te richten, die schaalbaar zijn voor de toekomst en een meetbare, sociale en economische impact hebben.

Good Hotel, Westerdoksdijk 38, Amsterdam, Goodhotelamsterdam.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *