DETOX EVERY DAY

Heb jij wel eens en detox kuur geprobeerd? Zelf ben ik niet zo’n voorstander om jaarlijks 7 dagen sapjes te drinken (en mijn lichaam ook niet). Je kan natuurlijk wel dagelijks detoxen, want ik denk dat het ontgiften van je lichaam geen extreme voedingskeuzes eist, omdat ons lichaam zo gemaakt is dat het zelf gifstoffen kan verwijderen. Wel verstandig is het om -rekening houdend met de 80/20 regel, want zonder een reep chocola en zo nu een dan een zak chips kan ik echt niet- de juiste voedingsmiddelen te eten en te drinken, zodat je darmen de smurrie kunnen filteren. En natuurlijk genoeg water drinken om je spijsvertering onder controle te houden, zodat de ongewenste troep uit je lichaam verwijderd kan worden.

Dagelijks detoxen is niet zo heel moeilijk als je met deze 5 simpele regels rekening houdt:
1) Eet vezelrijke producten zoals fruit (SMOOTHIES), groenten en bonen, maar ook noten, zaden, volle granen en magere eiwitten om je darm- en leverfunctie te ondersteunen. Laat rood vlees, suiker en bewerkte producten liever staan.
Wist je trouwens dat: pindakaas, ja echt! op 1 boterham proteïne, vezels en goede vetten bevat, spinazie in je smootie wat ijzer toevoegt, 3 eitjes per week voor je proteïne en vitaminen zorgen, kool vol zit met vitamine C, K, foliumzuur en probiotics, linzen ijzer, vezels en eiwitten bevatten en havermout voor in je yoghurt en smooties gezonde vetzuren, eiwitten en vitamines bevat?

2) Drink (nog) meer water, zodat je nieren worden geholpen om gifstoffen te verwijderen. Wat ik lekker vind is om schijfjes (of het sap) van citroen-of limoen(sap) toe te voegen. En dat is ook nog eens goed om je lever meer enzymen te laten aanmaken, zodat je spijsvertering beter verloopt. Ben je even klaar met water? Dan wissel je het af met (groene)thee. En ja, alcohol is dus niet heel goed voor je 😉

3) Beweeg meer en zweet! Dit helpt omdat het je bloedsomloop stimuleert en zo je lichaam detoxt. En van bewegen word je ook nog eens gelukkiger, minder gestresst en energieker.

4) Eet vaker en kleinere porties. Grote maaltijden zorgen voor een opgeblazen gevoel, waardoor het spijsverteringsstelsel overwerkt raakt. Kies voor meer kleinere maaltijden per dag en eet langzaam om te voorkomen dat je lucht opslokt, want krijg je zo’n opgeblazen gevoel krijgen.

5) En neem voldoende rust. Want door voldoende (minimaal 7 uur) slaap, heb je minder stress en kans op ontstekingen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *