CÒSAGACH JIJ AL?

While the weather outside may be frightful, Scotland is always delightful 🙂 Als je het inmiddels wel gehad hebt met het Deense Hygge en je helemaal klaar bent met de Zweedse opvolger Lagom, dan is de nieuwste Schotse Lifestyle trend, die 2018 gaat veroveren, vast wat voor jou. Còsagach (coze-sag-och), een oud Gallisch woord, wat warmte, gezellig, knus en beschermd betekent.

Het Deense Hygge wijst op het gezellig maken door kleine dingen te waarderen; het knisperen van een open haard, die eerste hap van een stuk chocoladetaart, of en warme sjaal rond je nek. De Zweden leerden ons via Lagom om gelukkig te zijn met minder: ‘niet te veel, niet te weinig, maar net genoeg’. En nu zijn de Schotten aan de beurt om het ons met hun Còsagach knus, gezellig en lekker warm te maken.

Knapperende haardvuren, warme winter woollies, fijne boeken lezen met in je ene hand een kopje thee en in je andere een heerlijk plakje cake. Wat wil je nog meer? In de mooie Schotse natuur je batterijtje weer opladen. En heel fijn om te weten: eten en drinken speelt een belangrijke rol. ‘Schotland is een land waar cosagach beleefd kan worden in alle seizoenen, maar pas in de winter komt het volledig tot zijn recht, staat in Trends 2018. Het is geen geheim dat Schotland hard en woest weer kan kennen. Terwijl de stormen razen en de golven tegen de rotsen slaan, is er niets fijner dan opgekruld voor het haardvuur liggen met een boek.’ Còsagach is all about taking shelter from the cold in warm, cosy snugs – which you can easily do by popping into a cosy pub on a chilly day, or just wrapping up in a blanket on the sofa.Còsagach voor beginners 😉
We hoeven natuurlijk niet meteen met zijn allen een reisje Schotland te boeken. We kunnen het ook zelf thuis Còsagach maken. Want net als bij zijn voorgangers gaat het om een gevoel.
– Vlucht van het koude gure weer naar een gezellig plekje. Dat kan een koffiebar zijn, een gezellig cafeetje met vrienden of lekker thuis op de bank.
– Warme dranken zijn essentieel. Thee, warme chocolademelk of glühwein voeren de boventoon.
– Trek een warme sweater aan, dekentje over je benen en warme (geitenwollen)sokken werken altijd. Voel de warmte en relax!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *