|

BALDINI BY TAOASIS + WIN

Omdat we het afgelopen jaar veel meer thuis zitten, zei Patti een tijd geleden dat ook ik echt een diffuser moest kopen. Goed voor de luchtvochtigheid, tegen een droge huid, vernieuwt de kwaliteit van de lucht die je inademt, neutraliseert statische geladen ruimtes en vermindert infecties. En de pure essentiële oliën die je erin druppelt, hebben ook nog allerlei positieve effecten en ruiken lekker. Oké, ik was om. Rond dezelfde tijd dat de diffuser* werd geleverd, ontving ik een pakje met drie essentiële oliën van de lieve Maureen @Pure Beauty PR, alsof ze het aanvoelde. 

Essentiële oliën zijn de geurige bestanddelen van geneeskrachtige planten, kruiden, bloemen, vruchten en zaden. Je ademt ze via je neus in en sturen vervolgens signalen door naar je hersenen. Geuren kunnen zelfs het zuurstofgehalte en de activiteit in je hersenen laten toenemen, wat een directe verbetering van de functies in je lichaam tot gevolg kan hebben.

De naam TAOASIS is een samenstelling van het Chinese TAO en het Arabische OASIS en betekent vrij vertaald ‘leven in harmonie met de natuur’ en dat is waar ze voor staan. Voor 100% volledig natuurlijke en hoogwaardige etherische oliën van gecertificeerd biologische of Demeter (= maar liefst 90% van de ingrediënten moet uit bio Demeter landbouw afkomstig zijn om dit keurmerk te mogen dragen) teelt. Dus geen dierlijke ingrediënten, geen niet gedeclareerde bijenmengsels en geen synthetische toevoegingen. Ze zijn wel duurzaam, eerlijk en milieuvriendelijk.

The Story of
Toen in 1981 Axel Meyer zijn eerste boek publiceerde was TAOASIS niets meer dan een visie. In de daaropvolgende jaren groeide de kleine uitgeverij, gevestigd in Detmold (Duitsland), snel en werd een gevestigde naam op het gebied van boeken over gezonde en vegetarische voeding. Uit liefde voor de natuur en essences schreef hij ‘The Small Lexicon of Fragrances’ om talrijke natuurlijke geuren en hun effecten in de context van aromatherapie te beschrijven. De eerste editie verschijnt in 1991 en is inmiddels verkrijgbaar in grootformaat met veel foto’s (11e editie). De kleine uitgeverij is uitgegroeid tot een succesvol internationaal familiebedrijf.

Door de grote vraag naar de in het boek beschreven geuren, ontstond het idee om deze ook daadwerkelijk te produceren en richtte de auteur in 1991 de TAOASIS Natur Duft Manufaktur op. Hij leverde in eerste instantie uitsluitend aan apotheken en sinds 2005 ook aan speciaalzaken onder de naam Baldini, zoals Ecomild. In 2013 kweekt TAOASIS succesvol lavendel in de tuin van het bedrijf. Lavendelteelt op Duitse bodem werkt niet alleen, het levert ook gezonde en krachtige lavendelplanten op, waaruit hoogwaardige en fijn geurende lavendelolie wordt verkregen.

Baldini by TAOASIS
De 20 verschillende biologische aroma’s van Baldini kan je niet alleen in je diffuser druppelen maar ook met een lepel honing of agavesiroop in je thee, in dressings, desserts en gebak. Of je maakt deze warme Aroma Punch. Maar kijk uit niet alle essentiële oliën zijn gemaakt voor oraal gebruik. En gebruik altijd een ‘drager’ zoals honing of een plantaardige olie.

Ingrediënten
0,75L rode druivensap
0,75L (bio troebel) appelsap
0,5L (bio) sinaasappelsap
1L water
3el (bio) agavesiroop
4dr kaneel bio aroma
12dr sinaasappel bio aroma
12dr vanille bio aroma
Bereiding
Alle sappen en het water in een pan doen en verwarmen tot er damp vanaf komt. De aroma’s met de agavesiroop in een glas vermengen. Daarna toevoegen aan de punch even roeren, in bekers of glazen schenken en genieten maar.

Ik heb inmiddels veel over essentiële oliën gelezen en geprobeerd dat ik je ook deze tips niet wil onthouden:

  • Gebruik dus een paar druppels olie of een combi ervan van in een diffuser of in bad
  • Voor het creëren van een fijne massageolie voor je gezichtsroller kun je een paar druppels toevoegen aan een plantaardige ‘basisolie’ zoals amandelolie of jojoba olie. Maar pas op want alle citrusoliën maken je huid gevoeliger voor de zon, dus alleen in de avond gebruiken en de volgende dag natuurlijk een spf
  • Na opening zijn ze zo’n 6 / 8 maanden bruikbaar en bewaar ze op een koele, donkere plek om er zo lang mogelijk plezier van te hebben. Vandaar dat ook de Baldini oliën in donkere glazen flesjes zitten.

WIN WIN WIN

Ik mag deze drie heerlijke, essentiële Baldini oliën weggeven. Wil je kans maken, geef dan hieronder (niet per mail) aan naar welke van de drie jij het meest benieuwd bent. Mijn favoriet in de diffuser is paar druppels sinaasappel en vanille in de mix, echt verslavend lekker. Maandag lees je hier wie de winnaar is.

And the winner is:…
Dank voor al jullie reacties.
Gefeliciteerd Georgina v R. stuur jij een mail met je gegevens naar info@marvelousz.com, dan ontvang jij het pakje met de drie Baldani by Taoasis oliën.

Sinaasappel
Dit is 100% pure sinaasappelolie (€3,95) en dat ruik en proef je. Om olie van een sinaasappel te krijgen, worden de schillen koud geperst. Om 1 liter van deze olie te produceren heb je maar liefst 200! kilo schillen nodig. Sinaasappelolie heeft een frisse geur die opmonterend en stimulerend werkt en doet het ook goed bij een vette huid of cellulite, maar -zoals hierboven al beschreven- niet puur op je huid gebruiken, maar altijd mengen met een basisolie. Bijvoorbeeld 8 tot 10 druppels op 50ml amandelolie.
Had nooit gedacht dat ik deze geur zo lekker zou vinden, maar echt een aanrader.

Vanille
Het 100% biologisch vanille extract (€19,90) werkt kalmerend, balancerend en geeft je een goed humeur en is natuurlijk heel geschikt om gerechten op smaak te brengen. Wist je dat vanillestokjes de vruchten van een orchidee zijn. Botanisch gezien (volgens de plantennerds) zijn het bessen, maar ze lijken heel erg op peulen. Deze worden geplukt als ze nog niet rijp zijn, vervolgens vochtig verhit en daarna gedroogd. Er treedt een fermentatieproces op waarna het bekende zwarte vanillestokje ontstaat. De vanilline in het stokje zorgt voor de heerlijke geur en smaak.

Kaneel/Zimt €9,90)) heeft die typische warme, zoete geur die zorgt voor een gezellige sfeer in de kamer en een verwarmend effect als het koud is. Vandaar ook de reden waarom het in dit koude seizoen zo populair is. Kaneel, de gedroogde en opgerolde binnenste bast van de kaneelboom, gaat goed samen met mandarijn of sinaasappel, maar ook met cacao, kruidnagel, tonka en vanille. En kaneel in (kerst)koekjes, glühwein en in gekruide chai-thee. Maar het past ook goed bij curry- en rijstgerechten. Het maagversterkende en desinfecterende kruid komt traditioneel voor in Aziatische en Indiase gerechten.

*Ik vroeg me af waarom de stoom uit een diffuser niet warm is. Blijkt dat de meest gebruikte en meest gezonde type aroma diffuser voor etherische oliën nu een ultrasone koude diffuser is. Dit type maakt gebruik van ultrasone golven en water om essentiële oliën in de lucht te verspreiden. De stoom en het water worden niet warm en daarom blijven de moleculen intact en geven zo de beste olietherapie. De diffusers maken een zacht ‘kabbelend’ geluid, zijn tijd-, stoom en kleurinstelbaar, maak je zo nu en dan schoon door onder de kraan om te spoelen en het witte rondje op de bodem voorzichtig met een wattenstaafje van het eventuele restant olie te verwijderen. Weet je dat ook weer. 

Vergelijkbare berichten

47 reacties

  1. In deze koude tijden zoek ik naar warmte en spreekt kaneel/zimt mij het meeste aan. Maar alle drie lijken ze me wel wat. Ik laat me graag verrassen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *