THE BODY SHOP WHITE MUSK

Waarschijnlijk ken jij de heerlijke iconische White Musk van The Body Shop in het paarsige flesje ook al en is het, net als bij mij, één van je favoriete geuren. Deze geur kreeg ik járen geleden van Steve en als het flesje bijna op was, kreeg ik alweer een andere. Een beetje bloemig, fris, zoetig muskusachtig, blijft lekker lang hangen, maar overheerst niet. Om de 40e verjaardag van White Musk te vieren, heeft TBS deze bestseller een reboot gegeven en is de lijn uitgebreid met drie eau de parfums.

40 jaar White Musk 

White Musk (30ml edt €20) werd in 1981 ontwikkeld en was één van de eerste parfums die speciaal voor The Body Shop werden samengesteld. Het was niet alleen een instant bestseller, maar ook revolutionair in de parfumwereld, een mijlpaal. Want als één van de eerste muskgeuren bevatte het namelijk synthetische, cruelty-free muskus in plaats van dierlijke muskus, die via wrede en pijnlijke methodes wordt verkregen uit het muskushert. Dit jaar is TBS een ethische stap verder gegaan, want de geur heeft nu een vegan keurmerk en zit in een 100% recyclebaar flesje dat voor 42% uit gerecycled glas bestaat en een afneembaar pompje heeft (voor recyclinggemak). Bovendien heeft het geen onnodig doosje. The Body Shop geeft aan dat de geur hetzelfde is gebleven, maar ik vind de nieuwe versie wat ‘sterker’ en (helaas) toch anders. Ben benieuwd hoe jij het ervaart.

White Musk Elements
Deze drie nieuwe geuren (15ml edp €15) zijn speciaal voor parfum-layering. Je kunt ze over de originele White Musk heen dragen, alleen of over elkaar, zo customize je je eigen parfum.
Ik dacht dat deze een groene Radical een frisse, aardse vetiver geur zou bevatten, maar tot mijn verbazing komt er een heerlijke zacht zoetige geur vrij, die je zeker moet proberen, echt heel lekker. De roze, warme, bloemige, zacht poederige Lover moet je ook gewoon hebben, een must have. Met de frisse blauwe Free heb ik persoonlijk niets, maar gelukkig, smaken verschillen.

Vergelijkbare berichten

25 reacties

 1. Ja, zo jammer. In de winkel zeiden ze dat alleen de verpakking was verandert maar de geur ook. Ga nog wel terug voor die nieuwe Elements. Ik hoop dat ze de oude geur terug brengen

 2. Ik dacht dat het aan mij lag, want in de winkel zeiden ze dat alleen de verpakking nieuw en duurzaam was, maar de geur is heel anders, zo jammer

 3. Goed om te lezen dat ik niet de enige ben, omdat ze in de winkel zeiden dat de geur hetzelfde is gebleven. Als het zo blijft, koop ik deze niet meer. Ik ga nog wel die Elements proberen

  1. de vegan kan niet tippen aan de “oude” white musk….
   jammer voor mij geen white musk meer.
   aub breng de oude variant weer terug

 4. Helemaal eens met alle reacties, ook ik gebruik de white musk al bijna 30 jaar als enige geur wat bij mij past. De echte kenner merkt echt het verschil! Dit is niet hetzelfde. En ook ik zou het zo waarderen dat de originele white musk geur wordt terug gebracht.

 5. De geur is inderdaad compleet anders. Daarnaast vervaagt de geur nu heel snel. Binnen een kwartier ruik je niets meer. Erg jammer. Ik gebruikte het al 30 jaar. Kortom mijn favoriete geur is niet meer helaas!

 6. Vreselijk jammer maar dit is niet de oude vertrouwde white musk van de Bodyshop. net 2 nieuwe flesjes binnen en baal er enorm van. Na jaren deze geur moet ik nu op zoek naar wat anders helaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *