PERRIS MONTE CARLO

Je hebt hier al alles over de geweldige Perris Swiss Laboratory skincare kunnen lezen. Maar niet alleen de skincare is een aanrader ook hun Perris Monte Carlo Fragrances zijn heerlijk en met maar liefst 21 verschillende geuren, zit jouw favoriet er vast ook bij. Na het online persevent kwamen Ginette en ik erachter dat we beiden voor dezelfde, heerlijk zomerse, Perris geur: Vanille de Tahiti, in die mooie flacon, zijn gevallen. Je ruikt ylang ylang, magnolia champaca, vanille bloem -is zachter dan de geur die je bijv. in de keuken gebruikt-, amber, sandelhout en musk. Scoop: na de zomer wordt een nieuwe 22e geur (mag ik je nu nog niets over vertellen) gelanceerd.

Perris Monte Carlo Fragrances
Petra Jeanty van der Spek, van Prestige Cosmetics Benelux distributeur Perris Group Benelux, vertelt dat de Perris Group gevestigd in Monaco in 1981 is opgericht door Michele Perris vanuit zijn passie voor huidverzorging en geuren. Het is een familiebedrijf dat wereldwijd in meer dan 37 landen opereert en daarnaast nog eens zaken doet met 60 landen wereldwijd. Hun niche parfummerk bestaat sinds 2011 en heeft inmiddels vier verschillende collecties: Gold, Grasse, Italy en Black en omvat 21 verschillende geuren. Bij elke geur wordt gebruik gemaakt van de meest edele grondstoffen. De parfums bevatten hoge parfumconcentraties en zijn ook goed te ‘layeren’. Leuk om te weten is dat het goudkleurige logo uit vier 4 P’s bestaat, een P voor elke telg van de familie. Eén van die telgen, Gian Luca Perris (Petra’s voormalig leidinggevende in Monaco), is de creative director en onder andere verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Perris Monte Carlo parfumcollectie. Hij creëerde Perris Monte Carlo om terug te gaan naar het hart van de parfumindustrie. De focus op de geuren zelf in plaats van op de marketing van de merknaam. De passie voor het terugbrengen van de ware kunst van de parfumerie is het geesteskind van dit mooie label. Zijn missie is om de beste grondstoffen van over de hele wereld samen met traditie en moderne innovatie met elkaar te verweven, om zo de unieke geuren van Perris Monte Carlo te creëren. En het begon met de mooie geuren uit de Gold Collection.

Om je enig idee te geven waar ze naar ruiken, heb ik dat er voor je bijgezet, zodat je weet welke geuren echt bij jou passen en je kan gaan proberen, ben benieuwd 😉

Gold collection

De vier geuren uit de Gold collection hebben allen een goudkleurige verpakking. Ze zijn speciaal ontwikkeld op verzoek van een sjeik uit Saoedi-Arabië. Hij vroeg zijn vriend Gian Luca Perris een aantal geuren te ontwikkelen met ingrediënten die zo kenmerkend zijn voor zijn land: musk, amber, patchoeli en oud.
Musk Extrême – aldehydic, roos, jasmijn, Ylang Ylang, hout, vanille, musk
Essence de Patchouli – kruidnagel, amandel, patchouli, roos, amber, sandelhout, vanille
Ambre Gris – roos, iris, kruidnagel, vanille, witte musk, sandelhout, benzoïne
Bois d’Oud – roos, saffraan, specerijen, oudh, musk, vanille

Grasse collection

De Grasse collection kemerkt zich door de eenvoud en puurheid aan ingrediënten, zoals lavendel, jasmijn, meiroos en mimosa. De collectie is een eerbetoon aan de regio’s van Grasse. De Franse parfumeur Jean-Claude Ellena, bekend van parfums als First van Cleef & Arpels en Terre d’Hermès van Hermès, ontwikkelde samen met Gian Luca deze collectie.
Jasmin de Pays – jasmijn, kruidnagel, afrikaantje, musk
Rose de Mai – roos, immortelle, geranium roos, musk
Mimosa Tanneron – mimosa, meidoorn, roos, witte musk
Lavende Romaine – lavendel, blauwe ceder, zwarte bes, witte musk

Italy collection

Deze collectie (fris en fruitachtig) bestaat ook uit vier verschillende parfums, is volledig gewijd aan de citrus en is ontwikkeld als eerbetoon aan de zogeheten ‘citrusfamilie’. De in Capua wonende familie wist sinds 1880 als eerste essentiële oliën uit citrus te extraheren. De geur Arancia di Sicilia, met als hoofdingrediënt bloedsinaasappel, won in 2019 de prijs voor ‘beste artistieke parfum in het niche segment’, door de Accademia del Profumo in Italië.
Cedro di Diamante – ceder, citrus, specerijen, musk
Mandarino di Sicilia – mandarijn, jasmijn, oranje bloesem, amber, musk
Bergamotto di Calabria – bergamot, peper, oranje bloesem, jasmijn, sandelhout, musk
Arancia di Sicilia – citrus, amandel, vanille, kaneel, amber, musk, koffie

Black collection

De Black collection bestaat uit negen geuren. Deze zijn vernoemd naar bijzondere plaatsen waar Gian Luca is geweest tijdens zijn reizen. De Black Collection bevat van alle collecties de meest uitgebreide geurcomposities.
Oud Imperial – jasmijn, citrus, patchouli, incense, saffraan, sandelhout, cedar, vetiver
Rose de Taif – citrus, roos, nootmuskaat, musk
Patchouli Nosy Be – citroen, peper, patchouli, vanille, cedar, amber, musk
Ylang Ylang Nosy Be – citroen, mint, ylang ylang, roos, jasmijn, vanille, musk
Absolue d’Osmanthe – roos, jasmijn, pruim, tolu balsem, vanille, hout, labdanum
Santal du Pacifique, de favorite van Petra – wortel, orchidee, viool, gurjun balsem, sandelhout, musk
Tubéreuse Absolue – bergamot, lavendel, roos, gardenia, oranje bloesem, hout, musk
Cacao Azteque – peper, kardemom, rum, orchidee, roos, sandelhout, cacao, musk
En de laatste uitgebrachte, zomerse geur Vanille de Tahiti met onder meer ylang ylang, magnolia champaca, vanille bloem – ruikt zachter dan de geur die je bijv. in de keuken gebruikt , amber, sandelhout en musk.

Adviesprijs: 50ml €95 – 100ml €145 || te koop bij luxe parfumerieën en Ici Paris.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *