ROC’S ANTI-AGING

Ook al bestaat het Franse RoC sinds 1957 en zijn ze al 27 jaar de leider op het gebied van anti-aging verzorgingsproducten met retinol, dit was pas mijn eerste kennismaking met dit betaalbare, Franse merk is. Naar mijn mening moet iedereen in zijn skincare routine (eventueel zo nu en dan) een product met retinol hebben, want het verbetert je huidstructuur, stimuleert de aanmaak van collageen, elastine en de celvernieuwing. Dit wil jij ook, lees maar verder…

Retinol
Het begon allemaal met pionier Dr. Jean-Charles Lissarrague, een apotheker die de eerste hypoallergene huidverzorgingsformule ontwikkelde. Het wereldwijd bekende anti-aging verzorgingsmerk test ieder product wetenschappelijk en klinisch, om de hoogste kwaliteit te garanderen. Voordat ik je ga vertellen wat voor indruk deze drie producten, ontwikkelt door een heel onderzoeks- en ontwikkelingsteam met dermatologen en cosmetisch artsen, op mij hebben gemaakt, eerst even een ‘kort lesje’ wat retinol nu eigenlijk is.

Retinol is een retinoïde, een afgeleide van vitamine A dat in onze huid voorkomt. Retinol stimuleert het vernieuwingsproces van de huid en vermindert tekenen van veroudering zoals lijntjes en rimpels, donkere vlekken en verlies van elasticiteit. Het werkt diep in het huidoppervlak om een vernieuwde, frissere huid te onthullen. Naarmate we ouder worden, vertraagt dit vernieuwingsproces en wordt onze huid doffer. Retinol helpt bij het verwijderen van oude, doffe huidcellen, vandaar dat je na gebruik van producten met retinol een SPF moet smeren om je huid te beschermen.

RoC was de eerste die een methode ontdekte om retinol te stabiliseren, waardoor het veilig en effectief is voor dagelijks gebruik. Want retinol is een zeer onstabiel molecuul, het wordt onmiddellijk afgebroken bij blootstelling aan licht of zuurstof. In 1995 ontwikkelden RoC-wetenschappers een nieuwe benadering voor het vervaardigen van retinol formuleringen onder specifieke omstandigheden om de bescherming tijdens elke stap van het productie- en verpakkingsproces te garanderen en deze ontwikkeling gaat natuurlijk maar door. Retinol kan de huid irriteren als het niet op de juiste manier vervaardigd is. Daarom gebruiken ze een uniek mineralencomplex om de irriterende effecten van retinol te minimaliseren, wat natuurlijk uitgebreid klinisch getest is.

Wat doet RoC met je huid?
– vermindert fijne lijntjes en rimpels
– vermindert hyperpigmentatie (ouderdomsvlekken) – wel overdag een SPF gebruiken
– versnelt de huidvernieuwing
– verbetert de elasticiteit van de huid
– maakt je huid zachter en gladder
– vermindert de zichtbaarheid van grote poriën

De Pro Correct Rejuvenating Fluid (online vanaf €23,21) bevat als belangrijkste ingrediënten retinol en hyaluronzuur. De retinol stimuleert de collageen- en elastineproductie en hyaluronzuur vult de rimpels van binnenuit op. De fluid in een tube met handig pompje trekt snel in en je hebt voor je gezicht en hals maar twee pompjes nodig. Je kan de fluid voor dag en nacht gebruiken en het geeft je huid meteen die mooie glow en voelt zacht, gehydrateerd en soepel aan. De fluid ruikt heerlijk fris bloemig. Ik merk bij het gebruik van producten met retinol altijd dat het mijn huid wat gevoeliger maakt (dus ook voor zonlicht), maar na een paar dagen gebruik, wordt dit minder. Gebruik overdag wel altijd een SPF.

De Pro-Sublime Anti-Wrinkle Eye Reviving Cream (online vanaf €19,46) helpt de lijnen en rimpels rondom de ogen te beperken. Ook deze fijne oogcrème, met een kruidige zoethout geur, bevat hyaluronzuur dat vocht vasthoudt en retinol die de collageenproductie stimuleert tegen rimpels. De eye cream vind ik meer een lotion (niet te hard in de tube knijpen, anders komt er te veel uit), je hebt maar weinig nodig, smeert makkelijk uit en je voelt meteen dat het de huid rondom je ogen hydrateert en verzacht.

En tadaa… ook RoC heeft capsules. Deze nieuwe Retinol correxion – line smoothing night serum capsules (10 stuks € 18,50/ 30 stuks €39,95) zijn geurvrij. In de plantaardige, biologisch afbreekbare capsule zit een gel-achtig serum gemaakt met geconcentreerde pure retinol en antioxidanten dat zorgt voor een gladdere en soepele huid. In de nacht wordt de celvernieuwing verhoogd en de collageenaanmaak gestimuleerd. De bio-geïnspireerde antioxidant heeft 2x de kracht van vitamine E en levert aminozuren, eiwitten en vitamines om je huid te ondersteunen. En Ceramide NP verbetert de beschermende barrièrefunctie van je huid en voorkomt vochtverlies.
Je draait de capsule voorzichtig (aan het uitstulpseltje) open en verdeelt het serum in de avond over je gereinigde gezicht en hals. Je huid wordt meteen super zacht, glad en rozig (dat laatste trekt snel weg). En in de ochtend is je huid nog steeds super zacht. Het potje met 10 stuks is geweldig om als een kuur te gebruiken als je huid het even nodig heeft en zeker in deze tijd van het jaar (minder zon) een echte aanrader.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *