DR. ORGANIC

Gebruik jij de natuurlijke producten van Dr. Organic al? Ik kom best wel vaak bij Holland & Barrett maar had nog nooit producten (zonder parabenen, SLS, synthetische geur- en kleurstoffen, minerale oliën, geschikt voor vegetariërs en veganisten èn dierproefvrij!) meegenomen om te proberen. Oké, alleen de Manuka (honing ) en Cherry (met aloe vera) doorzichtige lipbalm met SPF15! Maar daar kwam een paar weken geleden, toen we export directeur Steve Price in Amsterdam ontmoetten, gelukkig verandering in.

Dr. Organic
Dr. Organic is in 2009 in de UK gelanceerd en exclusief verkrijgbaar bij Holland & Barrett in 79 landen wereldwijd. Zij zijn ervan overtuigd dat een gezond lichaam voor een gezonde geest zorgt. En dat wat je op je lichaam smeert even gezond moet zijn als dat wat je in je lichaam stopt. Daarom gebruiken ze alleen natuurlijke en biologische grondstoffen, waaronder organische Aloë Vera, dat het grootste deel van het water in hun producten die niet op olie zijn gebaseerd, vervangt en biologische plantaardige oliën, boters en extracten. Emulgatoren, verzachtende middelen en conserveermiddelen mogen alleen in de producten als ze volgens Organic Cosmetics Standard zijn toegestaan. En als er geen organisch ingrediënt gebruikt kan worden, wordt er een duurzaam natuurlijk of natuurlijk afgeleid alternatief gebruikt.

De natuur biedt ons een enorm aantal planten, kruiden, vitaminen en mineralen. Van al deze natuurlijke verbindingen wordt erkend dat zij talrijke gunstige eigenschappen hebben. Eeuwenlang gebruikt de inheemse bevolking van vele landen en culturen wat de natuur biedt om gezondheid en vitaliteit te garanderen. Van Tea Tree Oil in Australië, Manuka uit Nieuw-Zeeland en Aloë Vera uit Egypte. Dr. Organic heeft 15! productlijnen, dus er zit voor iedere huid wel wat bij. Zoals deze beauties:


Het Moroccan Argan Oil Instant Tightening Eye Serum (€18,99) vermindert diepe lijntjes, rimpels en wallen. De Virgin Coconut Oil Hydrating Radiance Elixir (€18,99) kan je alleen of onder je dag-en nachtcreme gebruiken. Je huid voelt super zacht en gehydrateerd aan en die geur! Cocoa Butter Day Cream (€12,99) is een potje chocola voor je gezocht, qua geur dan 😉 Deze dagcrème is afkomstig van de Dominicaanse Republiek. Cacaoboter is volgens de Dominicanen al eeuwenlang een van de meest verrijkende en pure vochtinbrengende bestanddelen van de natuur.

De Virgin Coconut Oil Body Soufflé (€13,99) maakt je huid super zacht en had ik het al over die geur? De Hemp Oil 2-in-1 shampoo (€12,99) is een verzorgende shampoo en conditioner op basis van biologische hennepolie. Hennepolie is rijk aan essentiële vetzuren en omega 3, 6 en 9, dat van essentieel belang voor gezond haar is. Wekelijks gebruiken we hier thuis dit Charcoal Pore Cleansing Face Mask (€9,99) dat je huid met houtskool reinigt. Geactiveerde houtskool helpt bij het absorberen van vuil en olie en zuivert je huid zonder uitdrogen.

Weetjes
Steve Price vertelde ook nog een paar leuke weetjes over Dr. Organic:
– In Arabische landen staat het witte kruis niet in het logo en mogen ook geen afbeeldingen van een vrouwelijk modellen op de stands en verpakkingen staan.
– Om de producten lang(er) goed te houden, gebruikt dr. Organic aloë vera in plaats van water.
– Dr. Organic is cruelty free en hun producten bevatten geen dierlijke ingrediënten. Wel ‘bijproducten’ zoals honing en diervriendelijk verkregen slakkenslijm! Echt, ik ga deze producten voor je testen 🙂
– Dr. Organic exporteert niet naar China, omdat volgens de wet in China alles weer getest en gekeurd wordt op dieren. YEAH!
– En Dr. Organic heeft nog geen zonneproducten in het assortiment, omdat ze geen filters hebben gevonden die natuurlijk en niet schadelijk zijn voor je huid én geen witte waas achter laten.
– Doordat Dr. Organic de beste ingrediënten uit de natuur combineert met de nieuwste inzichten in de wetenschap betreffende huid- en haarverzorging, heeft Dr. Organic het prestigieuze BioActiv logo.
– Binnenkort komt er een nieuwe anti-aging lijn Organic Pro Collagen, waarover later meer!

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *