DE BOOTS OBSERV

Of ik vorige week zin had om een bezoekje te brengen aan de nieuwe Boots Utrecht -de leukste in Nederland 😉 – en meteen mijn gezicht in het Observ apparaat (je schrikt je rot van de foto’s en wil meteen gaan smeren!) te steken voor een huidanalyse? Sure!

Boots
Op weg naar Patti, zij kon vanwege omstandigheden helaas niet mee naar Boots, (had ook haar foto’s graag gezien) heb ik geparkeerd bij het vernieuwde Hoog Catherijne (heerlijk om te shoppen). Je loopt aan de kant van het Stationsplein eruit en aan je rechterkant zie je het groene kruis en de rode loper (made me feel very welcome hahaha) van Boots. Bij de overzichtelijke, ruime Let’s Feel Good Beauty & Apotheek -heel handig je recept voordat je op trein stapt afgeven en als je terugkomt weer ophalen- vind je de fijne Engelse merken zoals No7 (huismerk) met hun befaamde serums, Eucerin, Botanics, Champneys, Soltan (in Engeland heb je een spray met deet en die werkt heel goed volgens Caroline, helaas nog niet hier verkrijgbaar) en het girly Soap & Glory. Maar ook Pupa, Eucerin, Vichy en La Roche-Posay.
De vriendelijke Caroline (verkoopadviseur in Utrecht en binnenkort ook bij de nieuwe Boots die in oktober op Schiphol wordt geopend, ) vertelt dat Boots al bijna 170 jaar bestaat. John Boot opende zijn eerste Boots in 1849 in Nottingham. (Zijn vrouw Florence vond dat er ook wel producten alleen voor vrouwen mochten komen en zo geschiedde). Hun zoon Jesse heeft het merk verder uitgebouwd. Je vindt hier dus alles van beautyproducten tot medicijnen, neusspray en vitaminen. Mooi om te horen dat Boots geen photoshop gebruikt, maar met echte voor en na-foto’s werkt, dus je ziet eerlijke resultaten van hun skincare producten. Observ
En dan is het moment van de waarheid aangebroken en moet ik aan de Observ geloven: een apparaat dat diep in je huid kijkt. Je kan zonder of met make-up naar Boots gaan, je huid wordt dan wel eerst gereinigd, zodat de Observ een goede meting kan doen van jouw huidconditie en een goed verzorgingsadvies gegeven kan worden. Na afloop wordt je huid met de adviesproducten verzorgd en krijg je eventueel een touch up met o.a. jouw kleur foundation. Het apparaat maakt 6 foto’s die je meteen met Caroline bespreekt en daarna worden ze naar je gemaild. Als je na een paar maanden dan nog een keer gaat, zie je of je huidconditie is veranderd.
De Observ maakt 6 foto’s (schrikken!): 1. Daglicht
2. Cross polorized: roodheid, couperose etc.
3. Parallel polorized: talgproductie, grootte van je poriën
4. True UV: pigmentatie, zonneschade
5. Woods: geeft je huidtype weer
6. Gelaatsteint: laat zien hoe je huid er over een tijd zou uitzien als je geen huidverzorging meer zou gebruiken. Dus als je niet meer reinigt, niet meer hydrateert en geen SPF bescherming meer zou gebruiken. Scary! Maar goed, dat zijn we niet van plan 🙂 Maar je ziet zo wel waar je voor smeert. Mijn huid is nog steeds gecombineerd en de pigmentvlekken als erfenis van de zwangerschap zijn niet meer zijn weggegaan. Wat me wel verbaasde, is dat ik vocht tekort kom rondom mijn ogen, terwijl ik al vanaf mijn 15e een oogcrème gebruik. Maar dat kan volgens Caroline te maken hebben met mijn chronische oogontsteking.

De Observ huidanalyse kost trouwens €15, maar als je twee producten (van No7, Vichy, La Roche Posey of Eucerin) koopt, is het gratis. Naast deze huidanalyse hebben ze hier ook een heel handig apparaatje dat binnen enkele seconden jouw perfecte foundation-kleur aangeeft. Caroline houdt het apparaat tegen je gezicht en deze laat direct zien welke kleur foundation het beste bij je past. Dus als je in de buurt bent, echt even langsgaan en niet schrikken 😉 Doe je Caroline dan meteen de groetjes van me?

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *