|

BEN JIJ OOK SOLIDAIR?

#metoo #timesup; helaas is het nog steeds niet genoeg. (Seksueel) geweld tegen vrouwen en meisjes, huiselijk geweld, economische zelfstandigheid, gelijke rechten en empowerment. Vandaag staat nog meer in het teken van solidariteit en strijdbaarheid van vrouwen overal ter wereld!

Internationale Vrouwendag herdenkt de eerste staking van vrouwen in de textiel- en kledingindustrie, die plaatsvond op 8 maart 1908 in New York. De vrouwen staakten voor een achturige werkdag, betere arbeidsomstandigheden en kiesrecht. Deze staking vormde het begin van de emancipatie van vrouwen en de strijd tegen vrouwendiscriminatie.

Solidarity Balm
Ook dit jaar heeft L’Occitane een Solidarity Balm uitgebracht. Sheabutter wordt verkregen uit de sheanoten – kariténoten – hydrateert, heelt en herstelt. De vrouwen in Burkina Faso maken deze sheabutter. De Solidarity Balm bestaat voor voor 98,6% uit shea butter en ruikt dit jaar heerlijk naar abrikozen. De balm voedt, verzacht en beschermt je lippen, maar ook droge plekjes op je lichaam en gezicht én zelfs de punten van je haar. Het vrolijke blikje doet denken aan Afrikaanse batikstoffen. De bedrukte stoffen staan symbool voor feestelijkheid en traditie en zijn diep geworteld in het Afrikaanse culturele erfgoed.

Burkina Faso
De L’Occitane Foundation wil vrouwen in Burkina Faso extra hulp geven, zodat ze hun talenten ten volle kunnen ontplooien. Het programma voor vrouwelijk leiderschap in Burkina Faso is bedoeld om ze te helpen hun professionele dromen te laten uitkomen. 100% van de opbrengst van de verkoop van de Solidarity Balm wordt dit jaar ingezet om 1) nog meer vrouwen te leren lezen en schrijven, 2) hun ambities middels microkrediet te realiseren en 3) een programma dat vrouwelijke ondernemers helpt hun bedrijf te laten groeien.

Ben jij ook solidair? Koop dan dit belangrijke blikje voor €5 via L’occitane of in één van de L’Occitane Boutiques en steun deze vrouwen!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *