(VADERDAG)TIP: JACOB FIXIES

Nederlanders en fietsen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Met ruim 19 miljoen fietsen in heel Nederland kunnen we er wel van uitgaan dat de fiets een belangrijke rol speelt. Reden genoeg voor twee jonge Amsterdamse ondernemers, Jan en Jelle, om een eigen fietsenmerk te starten, genaamd ‘JACOB’.

JACOB_allwhite_green_black_€299

De één wilde graag in topsnelheid de stad doorkomen, zonder zijn extreem dure racefiets te gebruiken. De ander wilde een fiets die opvalt in zowel design als kleur ten opzichte van alle standaard roestige zwarte omafietsen. Het resultaat van maandenlange discussies en diverse designs over dè JACOB fiets, is een zogenaamde ‘fixie’. Een fixie is zowel licht, snel als minimalistisch. JACOB fixies zijn kwalitatief hoogwaardig geproduceerd, vergen weinig onderhoud en hebben een uniek clean design in drie opvallende kleuren!

De fixed gear of fixie trend is overgewaaid uit de fietskoeriersubcultuur. De koeriers bouwden fietsen waar praktisch niets op zat, geen bel, geen fietspomp, geen versnellingen en zelfs geen handrem. De gedachte was simpel: ‘wat er niet op zit, kan ook niet stuk’. Bovendien scheelt het gewicht. Wat overblijft is een lichtgewicht en daardoor extreem snelle fiets met een minimalistische look & feel. Nieuwe ‘fietscafé’s’ ontpoppen zich in diverse grote steden, zoals De Fietskantine in Amsterdam en Lola Bikes and Coffee in Den Haag en menig fixie siert het interieur van diverse hippe café’s en conceptstores.

De JACOB BIKES zijn vooralsnog verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: mintgroen (Jacob F), all-white (Matt White) en zwart met oranje accenten (General Lee). De verkoopprijs is € 299 en de fietsen zijn o.a. online verkrijgbaar via www.jacobbike.nl.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *