THEETUIN FORT NIEUWERSLUIS

Ze leerden elkaar 7 jaar geleden kennen via Twitter en toen het in 140 tekens wel heel goed klikte, volgde een real-life ontmoeting waarbij de vonk definitief oversloeg. Hierna raakten hun beider levens in een stroomversnelling; Chantal (Utrecht, stemactrice en toen nog eigenaresse van het bedrijf four months, een interim-bureau gespecialiseerd in zwangerschapsvervanging) en Patrick (Amsterdam, toen werkzaam bij Huis & Hypotheek) besloten hun krachten niet alleen op liefdesgebied – maar ook zakelijk te bundelen. Hij nam ontslag, trok bij haar in en samen begonnen ze aan een nieuw hoofdstuk in hun leven; het runnen van de Communicatiewinkel, een landelijk samenwerkingsverband van meer dan 60 senior communicatieprofessionals. Niet veel later kochten ze een prachtig huis in Nieuwersluis, verkocht Chantal four months en verhuisden ze het kantoor van de Communicatiewinkel van Doorn naar Fort Nieuwersluis.

Theetuin Fort Nieuwersluis
Daar, op Fort Nieuwersluis, begon het te kriebelen. Hun bedrijf bevond en bevindt zich op de eerste verdieping van een geweldig pand, boven Theetuin Fort Nieuwersluis. Nadat de samenwerking tussen Natuurmonumenten (eigenaar van Fort Nieuwersluis) en de door de bewoners opgerichte Stichting Fort Nieuwersluis (die het beheer en de exploitatie van het fort verzorgde) strandde, besloten Chantal en Patrick dat dit de volgende stap in hun leven ging zijn; het exploiteren en beheren van Fort Nieuwersluis, waaronder de in het fort gevestigde Theetuin. Chantal wist wel iéts van taarten bakken maar niet genoeg om er een bedrijf van te maken. Dus ging ze in de leer bij Heel Holland Bakt jurylid (en tevens Meester Patissier en Meester Boulanger) Robèrt van Beckhoven en draait ze nu haar hand niet meer om voor bijvoorbeeld een heerlijke sinaasappel – of meringue/limoen taart (onze keuzes tijdens ons bezoek aan Theetuin Fort Nieuwersluis). Elk weekend bakt Chantal onder de naam ‘Tally’s Toeten & Taarten’ de lekkerste taarten en andere zoetigheden. Deze kunnen niet alleen in de theetuin worden genuttigd, Chantal bakt ook op bestelling. Handig als je een feestje geeft of als er onverwacht bezoek voor de deur staat. Patrick, altijd al een groot liefhebber van koffie, doet inmiddels een opleiding om een volleerd barista te worden en zo de lekkerste koffie voor zijn gasten te kunnen bereiden.

Niets is te gek
De theetuin is elke zondag van 10u tot 17u geopend (extra openingstijden op feestdagen en tijdens bijzondere evenementen) en naast koffie, thee en taart staan er ook heerlijke broodjes en bijzondere soepen op de kaart. Op de overige dagen is de locatie beschikbaar voor o.a. besloten lunches, high-teas, vergaderarrangementen en bedrijfsuitjes (van BBQ tot chique diner). Ook worden er door Chantal en een collega kookworkshops verzorgd en 1 x per maand (op de eerste vrijdag) kun je je aanmelden voor de ‘Buurt What’s Hap’ (max. 28 personen), een 2-gangen diner dat wordt bereid door een buurtbewoner met kookskills en waarvoor je 20 euro per persoon, exclusief de drankjes, betaalt. Niets is te gek voor dit lieve en energieke stel, mits het maar binnen de richtlijnen van Natuurmonumenten en de omwonenden past. Of zoals Chantal zelf zegt ‘Theetuin Fort Nieuwersluis is alles behalve disco en dj’s’.

De Koffie Kazerne
Theetuin Fort Nieuwersluis loopt nu al heel lekker maar Chantal en Patrick zijn alweer druk bezig met uitbreidingsplannen. Op dit moment runnen ze de theetuin nog met anderen maar ‘straks’ (als alle benodigde papieren zijn getekend) zal deze volledig in eigen beheer komen en wordt de naam ook aangepast naar De Koffie Kazerne. Ook wordt er gewerkt aan een samenwerking met de P.I. Nieuwersluis, een vrouwengevangenis. Vrouwen die aan het einde van hun detentie zitten, mogen buiten de gevangenis werkervaring opdoen. Chantal en Patrick willen voor hen werkervaringsplekken creëren op het fort. Ze krijgen dan o.a. een barista opleiding, waardoor ze, eenmaal weer op vrije voeten, meer kans maken op een baan. En dan zijn er nog verbouwingsplannen; het horecagedeelte moet zo worden ingericht dat al het kook- en bakwerk daar kan plaatsvinden in plaats van thuis. Eén ruimte wordt omgetoverd tot een prachtige huiskamer met een open haard en de vergaderruimte krijgt een stevige make-over.

Zelf een bezoekje aan Theetuin Fort Nieuwersluis brengen?
Wij (Patti & family) brachten afgelopen weekend ons eerste – maar zeker niet ons laatste bezoek aan Theetuin Fort Nieuwersluis en zijn verliefd. De taarten zijn zo lekker dat je je vingers erbij opeet, de koffie is precies zoals koffie moet zijn, de locatie is mooi, de sfeer gemoedelijk en Chantal & Patrick vormen een prachtig stel dat werkelijk alles uit de kast haalt om het hun gasten naar de zin te maken. Zelf een bezoekje brengen aan Theetuin Fort Nieuwersluis? Het adres is Rijksstraatweg 7B te Nieuwersluis (gemeente Stichtse Vecht, provincie Utrecht). Reserveren voor koffie, thee en taart hoeft niet. Reserveren voor lunches, kookworkshops, high-tea, de Buurt What’s Hap of een bedrijfsuitje kan via 06-42740262 of info@fortnieuwersluis.nl.

By: Patti

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *