SØSTRENE GRENE

Søstrene Grene – de zussen Grene – is zo’n te leuke, hebberigmakende winkel waarvan je denkt, had ik het maar eerder geweten! De Deense winkelketen van de zussen Anna en Clara Grene – vandaar de naam – is een kruising tussen Dille & Kamille en Flying Tiger. Er hangt een relaxte sfeer met fijne klassieke muziek. Mooie houten bakken vol met zeer betaalbare keukenitems, wol, speelgoed, hobbyartikelen, stationery, kaartjes, cadeauverpakkingen, posters, kruiden, hun ‘eigen’ theemelanges! de leukste items voor je interieur en nog heel véél meer!

Søstrene Grene opende hun allereerste winkel in 1973 en heeft nu al meer dan 50 filialen in Denemarken, Noorwegen, Zweden, IJsland en in Nederland. De eerste Nederlandse winkel (ze hebben er hier inmiddels 8) opende in 2012 in Groningen en Den Haag (Spuistraat 48) in 2015, waarom wist ik dit niet eerder?!? Overal in de winkel vind je tips of grappige spreuken van Anna en Clara over het gebruik van hun producten en dat geeft het echt een persoonlijk tintje. En dan heb ik het nog niet eens over die heerlijke prijsjes gehad! Wat me wel even de vraag onlokte of de producten duurzaam worden geproduceerd. Volgens de manager van het filiaal in de Spuistraat in Den Haag komen de meeste items uit India en letten de zussen daar goed op; er komen zeker geen kinderhandjes aan te pas.

Søstrene Grene is écht zo’n winkel waar je naar binnen gaat terwijl je niets nodig hebt en waar je naar buiten komt met allerlei leuke en originele spulletjes voor jezelf of als cadeautje. Dus echt even langsgaan, dan weet je dat ik niets te veel zeg of kijk alvast even op hun site voor inspiratie, maar je bent gewaarschuwd 🙂

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *