OSCARS 2018; ALL ABOUT THE DRESS

Toen het awards seizoen begon met de Golden Globes in januari, waren alle acteurs in het zwart gekleed om solidariteit te tonen met slachtoffers van seksuele intimidatie. En je bent vast niet de geweldige speech van Oprah vergeten! Time’s Up, een initiatief om seksueel wangedrag en genderongelijkheid op de werkplek te elimineren, organiseerde deze demonstratie met als #MeToo. Grote kopstukken uit Hollywood waaronder Harvey Weinstein zijn inmiddels gevallen.Vervolgens zag je bij de Grammy’s overal witte rozen voor Time’s Up, terwijl bij de SAG Awards alleen maar vrouwen de show presenteerden. Tijdens de Engelse BAFTA’s werd ook iedereen gevraagd zwart te dragen, maar er vond een ander protest plaats toen activisten van huiselijk geweld de rode loper bestormden. Dus wat zouden de 90e uitreiking van de Oscars – de Academy Awards, voor de tweede keer gepresenteerd door Jimmy Kimmel in het Dolby Theatre in Hollywood – in petto hebben.

Oscars 2018
Het bleef vannacht vrij rustig, geen kledingvoorschrift of andere acties. Presentator Jimmy Kimmel noemt Oscar een van de meest gerespecteerde mannen van Hollywood. ‘En je kunt zien waarom: hij houdt zijn handen waar je ze kan zien, zal nooit een grof woord uiten en heeft geen penis. We kunnen meer van zulke mensen gebruiken.’ Over Weinstein: ‘Hij werd vorig jaar uit de Academy gezet. Er waren veel goede nominaties, maar hij verdiende het het meeste.’ Ook kan hij lachen om de blunder van vorig jaar: ‘Als je je naam hoort, niet meteen opstaan. Geef ons even een minuutje.’ En hij haalt het succes van Black Panther en Wonder Woman aan. ‘Ik weet nog dat studio’s vroeger dachten dat een vrouw of iemand van een minderheid geen grote film kon dragen. Dat weet ik nog, omdat het vorig jaar maart was.’ En hij introduceert een nieuwe methode om de dankwoorden kort te houden: ‘wie het kortst aan het woord blijft, wint een jetski. De tijd gaat in zodra je de Oscar aanneemt.’

Ashley Judd, Annabell Sciorra en Salma Hayek spreken over de MeToo-discussie en OscarsSoWhite. Ze kondigen een filmpje aan waarin filmmakers met een diverse achtergrond spreken over de ontwikkelingen. Onder meer Mudbound, Get out, Wonder woman en Black panther komen aan bod. En de sterren in de zaal krijgen mandjes met snoep om uit te delen en een hotdogkanon om broodjes af te vuren.

Winnaars
De fantasyfilm The Shape of Water wint de Oscar voor beste film, Gary Oldman en Frances McDorman werden als verwacht bekroond als beste acteur en actrice van het jaar.

All about the dress

 

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *