FAST GOOD FOOD

Het mysterie dat Den Haag al maanden in zijn ban hield, is sinds gisteravond opgelost… Urban Restaurant Hendriks heeft zijn deuren officieel geopend. En… was deze nieuwe hotspot het wachten waard? Een fijne sfeer, lekkere hapjes, mooie inrichting, leuke bediening, heerlijke muziek van DJ Younick en G&T’s (met komkommer, sinaasappel en rozemarijn!). Wat wil je nog meer?  

3 jonge zeehelden
De eigenaren van beachclub Titus en At Sea hebben hun krachten verzameld om dit Urban restaurant te openen in het Haagse Zeeheldenkwartier, Prins Hendrikstraat 55A. Brigitte van Benschop, Harry van den Ouweelen en Sebastiaan Riemen, hebben de afgelopen jaren verschillende trends binnen de horeca voorbij zien komen. Sebastiaan: ‘Opvallend in Nederland is dat de vraag naar fast good food en waar mogelijk duurzame producten toeneemt. Dit in combinatie met het gebruik van lokale producten uit het Zeeheldenkwartier bracht ons naar het concept van deze nieuwste hotspot in Den Haag. Ieder met een eigen taak en maar één gezamenlijk doel, het lanceren van een nieuw concept in onze stad. Het is enorm gaaf om te zien dat een team van jonge enthousiastelingen dit project waar kan maken, ieder met een eigen verantwoordelijkheid. Samen sta je sterk is onze motivatie en dat maakt het gehele team dan ook zeker waar. Een volle zaak met enthousiaste gasten, wij hadden ons geen betere opening kunnen wensen’.Het concept
Aan de achterkant voor de open keuken is het restaurant met Parijse, marmeren tafeltjes en gekleurde velvet stoelen. Bij binnenkomst valt de lange mosgroene bank op, waarop je heerlijk kunt neerploffen en borrelen in een ongedwongen sfeer. Door het restaurant in tweeën te splitsen staat Hendriks ook voor een sociale plek, waar je je thuisvoelt.  Of je met een vriendengroep komt eten, na je werk komt borrelen of alleen een daghap afhaalt, het maakt niet uit. Ze houden hier van gezelligheid en dat merk je.

Op de kaart
Lekker veel speciaal bieren (35!), maar ook genoeg wijn, cocktails en G&T’s. Er wordt hier gekookt met lokale producten, zoals de ‘Haagse Zwam’ voor in de bitterbal, een kaasplankje met kazen van de Biologische lokale markt en vers brood van de bakker aan de overkant (die ook brood aan Maxima levert 😉 ). Zo houden ze het samenhorigheidsgevoel uit het Zeeheldenkwartier vast. Wij hebben genoten van de Thaise gambarol, een kruidig pompoensoepje, bitterballen van oesterzwammen, Hendriks popcorn, quesedilla’s met bietjes en lekkere frietjes. Voor de andere gerechten op de kaart zoals een spicy falafel bowl, salade van geroosterde bietjes, grove tonijntartaar en de Noorse zalm, ga ik snel terug. Urban restaurant? Gewoon fast good food.

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *