|

KIYOKO LIPBALM & SWEATER

kiyoko is ontstaan vanuit de ambitie om dromen na te streven. Zo verruilden de oprichters tijdelijk hun veilige Amsterdamse basis voor een lange reis. Dit bracht de nodige risico’s met zich mee (een baan en een huis opzeggen), maar beiden deden wat ze echt wilden, het ultieme gevoel van vrijheid en bewijs dat je de doelen die je nastreeft altijd kunt bereiken. Of dit in ieder geval moet proberen te bereiken.

kiyoko_A35A7700

Reizen bleef de rode draad in de merkontwikkeling en vormde de inspiratie voor de naam, Evelien & Merel zijn zeer geïnspireerd door de Japanse cultuur. De link met Japan komt dan ook terug in de productontwikkeling; bij de lip balm in het recept (Japanse wax) en bij de sweater in de print. Alle producten van kiyoko voldoen aan twee belangrijke eisen: kwaliteit en design. Het merk kiyoko is een concept waaronder Evelien en Merel producten lanceren die ze zelf in het dagelijks leven nog missen.

Kiyoko_tube

De kiyoko lipbalm uit 2014 is een verzachtende lippenbalsem op basis van een uniek en 100% natuurlijk recept, geproduceerd in een kleine fabriek in Nederland.  kiyoko lipbalm bevat o.a. cacaoboter, honing, wolvet en Japanse was. Het recept is speciaal voor kiyoko samengesteld; belangrijke eisen hierbij waren hydratatie, verzachtende werking, geen kleur en minimale smaak en geur. Een perfect product is echter meer dan de juiste combinatie van ingrediënten, het design is net zo belangrijk. kiyoko moet niet misstaan naast je moleskine, sneakers en smartphone. Daarom is er minstens zoveel aandacht besteed aan het ontwerp van de tube en de huisstijl: het logo, etiket en de tube van kiyoko zijn clean. Net als de balsem: er zijn geen extra’s nodig en kwaliteit staat voorop.

De sweater is gemaakt van 100 procent organic cotton en heeft een minimalistische print die verwijst naar het land waar de twee Nederlandse oprichters zich door laten inspireren: Japan. De print verwijst naar de liefde van de twee oprichters Evelien en Merel voor Japan en vertelt hun visie: ‘you cannot catch a tiger cub unless you enter the tiger’s den’. Oftewel no guts, no glory. Vanuit deze visie willen de oprichters hun klanten inspireren om altijd werk te maken van hun ideeën.

kiyoko logo

kiyoko lipbalm en de sweaters zijn te bestellen via: kiyokothebrand.com.

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *