|

FILIPA K CARE

Heb je de mooie duurzaamheids adviezen van Filipa K al gezien? How to wash, mend and care? 

Was op lage temperatuur
Was je kleding op een lagere temperatuur, en wanneer je fijne was wast, kies dan een vloeibaar wasmiddel in plaats van poeder. Dit lost beter op in het water en is hierom de veiligste optie.

Hergebruik & verminder
Leuk om te weten is dat als je het gebruik van je kleding met drie maanden verlengt, verminder je de koolstof footprint,  het waterverbruik & de vervuiling, al met 5 tot 10%.

unspecified-10

Bouw aan een duurzame garderobe
Alle Filippa K kledingstukken zijn ontworpen om lang mee te gaan zowel in kwaliteit als in stijl. Ze zijn ontwikkeld om te worden gedragen, aangepast, en wanneer nodig gerepareerd. Dit maakt de ontwerpen iets om met liefde te dragen en hergebruiken.

unspecified-5

Probeer eens de waszak
Als je kleding op de juiste manier wast dan blijft deze ook écht langer mooi. Gebruik daarom een waszak voor alle fijne materialen zoals zijde, viscose, wol en Tencel. Ook helpt het om je kleding binnenstebuiten te keren voordat je deze wast, het helpt verkleuring voorkomen.

unspecified-6

Gebruik de kledingborstel
Borstel je wollen kleding eens in de zoveel tijd met een kledingborstel af, dit vermindert pillen en zorgt voor meer glans terwijl je het vuil en stof verwijdert.

Verwijder pilling
Pilling is een veelvoorkomend verschijnsel bij natuurlijke materialen zoals cashmere. Haal een “sweater stone” voorzichtig langs je kleding om pillen te verminderen, het is een ecologisch verantwoorde en subtiele wijze van verzorgen van je kleding.

unspecified-7

Vouw je breisels
Vermijdt het ophangen van gebreide kleding, ze verliezen op deze manier hun vorm. Laat ze daarom altijd liggend drogen en bewaar ze opgevouwen in de kast.

unspecified-8

Repareer
Koester je kleding in plaats van deze te zien als wegwerpartikelen – overweeg hierom vaker de optie om kleding te repareren in plaats van deze weg te gooien.

unspecified-9

Behoudt de stretch
Elastane en Lycra zijn materialen die erg gevoelig zijn voor hitte. Gebruik hierom een vochtige doek wanneer je deze kleding strijkt en was deze kledingstukken binnenstebuiten en zo koud mogelijk.

unspecified

Lucht je kleding
Denk een extra keer na voordat je wast, het uithangen van een trui of broek in de buitenlucht is vaak al voldoende om ze weer op te frissen.

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *