#BALMAINATION

De nieuwe gastdesigner van H&M, dit najaar, is het Parijse modehuis Balmain. Onder de creatieve leiding van de jonge Olivier Rousteing is Balmain uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen in de popcultuur. Gisteravond showden Rousteing en zijn vriendinnen Kendall Jenner en Jourdan Dunn op de rode loper van de Billboard Music Awards de eerste items van de collectie. Via de sociale media hebben ‪H&M en Balmain hun fans opgeroepen tot samenhorigheid met #HMBalmaination.

“Ik wil mijn eigen generatie aanspreken, dat is het belangrijkste doel voor mij als designer. ‪H&M geeft me de unieke kans om iedereen kennis te laten maken met de wereld van Balmain, mee te laten delen in deze droom en een wereldwijde #HMBalmaination te creëren: een hashtagbeweging die draait om saamhorigheid. De samenwerking voelde voor mij heel natuurlijk: ‪H&M is een merk waarmee iedereen zich kan identificeren. Het staat voor eenheid en daar kan ik me helemaal in vinden”, zegt Olivier Rousteing.

Sinds de oprichting in 1945 is Balmain altijd trouw gebleven aan de visie en de spirit van de oprichter en het straalt energie, plezier, blijdschap en vrijheid uit, iets dat mensen wereldwijd aanspreekt. Rousteing heeft een unieke identiteit voor Balmain ontwikkeld, geworteld in het heden, maar met respect voor het hautecouture-DNA van het huis en met de flair van de showbizz. Het was een logische keuze om de popcultuurkant te benadrukken voor de samenwerking met ‪H&M.

ap542560377536-2

“Bij ‪H&M zijn we heel trots op de samenwerking met Balmain, met wie we een interactieve beleving voor iedereen willen creëren. De mix van de durf van haute couture en de attitude van streetwear is de unieke stijl van Balmain: weelderig en direct, sensueel en energiek. De link met de showbusiness en de muziekwereld voegt een extra verrassingselement toe”, aldus Ann-Sofie Johansson, Creative Advisor bij ‪H&M.

De collectie zal bestaan uit kleding en accessoires voor vrouwen en mannen en is vanaf 5 november online en in ongeveer 250 winkels wereldwijd verkrijgbaar. We can’t wait!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *