THE BODY SHOP SHEA

Als je fan bent van de beauties en de filosofie van The Body Shop (wie niet?) ken je waarschijnlijk hun zooó lekker ruikende She(a) Butter lijn al. Naast dat deze lijn zooó lekker ? ruikt en een aanwinst voor je badkamer is, bevat shea butter vitamines en is verzorgend en hydaterend voor je huid. En als je de producten koopt, help je daar ook nog eens de vrouwen uit Ghana mee, een win-win lijkt me zo. TBS heeft deze lijn uitgebreid en verbeterd, dus lees je even mee?

Shea Butter
Shea butter komt van de Afrikaanse karitéboom, die zijn eerste vruchten pas na 15 jaar krijgt. Sheaboter komt uit de pitten van de rijpe sheavrucht, die met de hand wordt geraapt en bewerkt. De boter die hieruit gewonnen wordt, blijkt heel goed te zijn voor onze huid en haar. Het bevat namelijk een hoog gehalte aan vitamine A, E en F en hydrateert en verbetert de elasticiteit. De Community Trade shea butter die in de producten van The Body Shop zit, komt uit Ghana. Al 25 jaar werkt The Body Shop samen met de Tungtelya Women’s She Butter Association. Elk jaar maken 640 vrouwen maar liefst 390 ton sheaboter. Dit gebeurt via een eeuwenoud proces van 18 stappen dat wordt doorgeven van moeder op dochter. Dankzij deze samenwerking hebben de vrouwen een inkomen en ondersteunen hun gemeenschap (zoals om waterputten en -leidingen aan te leggen, meer medische zorg, betere huisvesting en onderwijs). Bovendien zijn alle producten uit de Shea collectie 100% vegan en natuurlijk niet op dieren getest.

The Body Shop SheaIn dit zakje zit 100% natuurlijke Shea Butter uit Ghana (€16)! De boter voelt wat korrelig aan en heeft een heel zachte, nootachtige geur. Zodra je de boter gebruikt, smelt deze meteen op je huid. Je gebruikt het in de puntjes van je haar, droge plekjes op je huid en gezicht en is heerlijk voor je (droge) lippen. En je kan het ook nog eens gebruiken om je eigen DIY verzorgingsproducten te maken zoals een scrub, body butter of haarmasker.Deze verzorgende Shea Body Lotion (€12) wordt vast en zeker ook jouw vriend, want hij is zooó lekker. De luchtige lotion smeert heel makkelijk uit en wordt super snel door je huid opgenomen. Je huid voelt meteen soepel en gehydrateerd aan en heeft een mooie glans. En die geur! Deze body lotion bestond al, maar hij is vernieuwd en bevat drie keer zoveel sheaboter en dat merk je. Deze TBS beautie is een blijvertje ?

De drie nieuwe Shea Butter haarproducten hebben ook die heerlijke geur (dus je haar ook) en zijn heel fijn als je droog, beschadigd en krullend haar hebt. Heb je normaal, snel vet of fijn haar, dan denk ik dat deze beauties te voedend zijn en zou ik voor een andere TBS lijn kiezen of je wisselt ze af. De haarproducten zijn mild, want vrij van parabenen en verzwaren je haar niet want ze bevatten geen sulfaten. Het masker heb ik ipv na het reinigen ervoor in de lengtes van mijn haar gebruikt en jongens dat is fijn. En toen ik de foto’s maakte, rook mijn kamer heerlijk. Stap 1 is het reinigen van je haar met de Richly Replenishing Shampoo (€7). Stap 2 is het verzorgen met de Richly Replenishing Conditioner (€7) en stap 3 is de wekelijkse extra verzorging met het Richly Replenishing Hair Mask (€15). Inmasseren op je vochtige, gewassen haar, 5 minuten laten inwerken en goed uitspoelen.

Tip Ik zag op hun site dat ze van de Shea Butter lijn ook een geur hebben (meteen besteld!) en dat je op het 2e bodycare en haarverzorginsproduct nu 40% korting krijgt.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *