DHC JAPAN

Picture this… Je hubby is vorige week voor zaken in Tokyo. Hij heeft je wel eens horen praten over het natuurlijke, Japanse DHC op basis van olijfolie en dat ze zich inzetten voor Japanse Girl Power. Hij neemt heel lief voor jou dé beruchte Deep Cleansing Oil & Lip Cream mee. En net op dat moment krijg jij de Europese versie van de reinigingsolie bij het event van Ici Paris XL. Of de reinigingsolie de hype waard is? Je hoeft er in ieder geval niet meer voor naar Japan. Voor die heerlijke KitKat overigens wel 🙂

DHC
In de jaren 70 van de vorige eeuw stond de ondernemende jonge zakenman Yoshida aan het hoofd van een bekend opleidingsinstituut in Tokio. Omdat hij ervan overtuigd was dat kennis de sleutel is tot verlichting, was Yoshida nieuwsgierig naar de wereld buiten Japan, en dus pakte hij zijn koffers en reisde naar Europa. In Spanje ontmoette hij een olijventeler wiens familie al meer dan 200 jaar de beste biologische olie produceerde die verkrijgbaar is. Hij legde direct de verbinding tussen de traditionele Japanse kruidenleer en de antioxiderende eigenschappen van olijfolie, waarmee een nieuwe filosofie op het gebied van gezichtsverzorging het licht zag.

Behalve dat DHC hoogwaardige gezichtsverzorgingsproducten maakt die rijk zijn aan antioxidanten en zonder parabenen, kleurstoffen of geurstoffen, maakt het zich ook sterk voor onderwijs. Ze zetten zich in voor onderwijs aan meisjes en leidinggevende posities voor vrouwen, om meisjes in elke betekenis van het woord een mooie toekomst te bieden. En met een team van leidinggevenden dat hoofdzakelijk bestaat uit vrouwen, breekt DHC ook op dit gebied met de culturele normen in Japan.

Wabi-sabi
De traditionele Japanse esthetica kent een begrip dat bekend staat als wabi-sabi. Het stamt uit de boeddhistische leer en kan omschreven worden als het vinden van schoonheid in imperfectie. Voor DHC bestaat een perfecte huid niet in een volmaakt gladde en egale teint (wees eerlijk – zoiets bestaat niet). Want schoonheid is een richting, niet een eindpunt. Het is het vermogen van je huid te houden met haar perfecte imperfecties.In de Deep Cleansing Oil (vanaf €13,45 | 70 ml) zit natuurlijk olijfolie van eerste persing dat je huid verzorgt, verzacht en onzuiverheden bestrijdt. De rozemarijnolie verfrist. Hun olijfolie wordt gewonnen uit biologische Spaanse olijven die met de hand geplukt worden op het moment dat ze de meeste voedingsstoffen bevatten. De olie is afkomstig uit de gemalen olijven voor de eerste koude persing, waarna ze zorgvuldig gefilterd wordt in hun laboratoria in Japan.
De cleansingolie verwijdert (oog)make-up zonder een spoortje vet achter te laten. De geur is even wennen, doet me denken aan de roseval aardappeltjes voordat je die in de oven doet (olijfolie en rozemarijn). De olie breng je voor een optimaal resultaat aan op een droog gezicht. Je masseert de olie 30 seconden over je gezicht waarin deze transformeert tot een melkachtige emulsie. Afspoelen met water, onder de douche is nog handiger 🙂 en een super schoon en zacht gezicht is het resultaat.

De Lip Cream (€9,99) doet me (ook qua geur) denken aan de Elizabeth Arden 8 hour cream. De stick bevat natuurlijk olijfolie, squalane (hydrateert en houdt vocht vast) van olijven, gemberwortel extract, lanoline en aloë vera. Zodra je de balm op je lippen smeert voelen ze niet meer droog aan en krijgen ze een zacht glansje. Ben nu ook erg benieuwd geworden naar hun Olive Virgin gezichtsolie en Extra Nighttime Moisture 🙂

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *