|

RENS KROES: MIJN LIFESTYLE GUIDE + WIN

Meer dan 4 jaar geleden interviewde ik Rens Kroes een week voor de lancering van haar eerste kookboek ‘Power Food’. Vorige week heeft ze alweer haar vijfde boek ‘Mijn Lifestyle Guide’ gelanceerd en werd meteen vrolijk van de foto’s en verlangde weer heel erg naar de zomer. In haar nieuwste boek legt Rens uit hoe ze leeft, hoe ze relaxt, over beauty, hoe je thuis een fijne sfeer creëert, over de voetafdruk die je achterlaat op onze planeet, maar vooral over positiviteit en deelt natuurlijk heerlijke gezonde recepten. Zoals deze Power Juice, met peper! 

Mijn lifestyle guide is een inspiratiegids, opgebouwd uit zeven factoren die voor Rens een rol spelen in het vinden van balans. Want naast goede voeding zijn ook positief denken en ontspanning essentieel voor een gezond en gelukkig leven. Net als voldoende beweging, self-care, een fijne woonomgeving én aandacht voor de planeet. Met handige checklists en simpele DIY’s laat Rens Kroes zien hoe ze elke dag haar keuzes maakt. “Pik eruit wat je aanspreekt. Je kunt niet mediteren en dezelfde dag nog yoga doen, ook nog schoonmaakmiddelen maken en de hele beautyroutine afgaan. Ik maak ook keuzes. Sommige producten maak ik thuis, andere koop ik. Mijn eten bereid ik wel altijd zelf. Op zondag doe ik aan ‘sunday prepping’. Dan maak ik bananenbrood en choco-balletjes. Die vries ik in en zo heb ik voor de hele week een voorraad. Dan maak ik ook direct mijn zeepsop waar ik de komende maanden mee vooruit kan.”Heel persoonlijk vertelt ze over haar eigen ervaringen. Over het opgroeien in Friesland, de invloed van een grote stad als New York en haar daily struggles. Ze deelt haar drijfveren, haar ritueeltjes en de oefeningen die ze dagelijks doet. Ook laat ze zien hoe ze van haar huis letterlijk haar comfortzone maakt. Met planten, kristallen en etherische oliën. En uiteraard vind je in dit boek weer veel recepten. Voor de lekkerste ontbijtjes, drinks, snacks en gerechten, maar dit keer vertelt Rens óók hoe je eenvoudig je eigen beauty- en schoonmaakproducten maakt. Van body scrubs en deodorant, tot home made wasmiddel en vaatwastabletten.

Doutzen: “Het is zo ontroerend om te lezen hoe Rens onze jeugd, het opgroeien in Fryslân en het vinden van haar ware aard omschrijft. Ze inspireert mij altijd met haar positieve kijk op het leven. Voor iedereen die op zoek is naar balans, is dit een ‘must read’.”Interview
Rens’ opa was de eerste biologische boer van Friesland en haar oma was een kruidenvrouw en haar moeder is ook voedingsdeskundige; dus biologisch en gezond eten is haar met de paplepel ingegoten. Mooi om lezen dat haar driehoek: voeding, bewegen en ontspanning nog steeds de leidraad in haar leven zijn. Rens (33) vertelde me in 2014 al dat het haar missie is om Holland (en inmiddels ook New York, waar ze woont:) gezond en dus gelukkig te maken met haar ‘Holy Triangle’: gezonde voeding, ontspanning en beweging. Ze gelooft dat ze mensen gelukkiger kan maken door ze te helpen om een balans te vinden in deze driehoek. Géén crashdieet, wél een blijvend gezond en mooi lichaam! En door gezonde voeding krijg je meer energie en een blijvend gezond en mooi lichaam. Wel zo min mogelijk stress anders worden de gezonde stoffen niet optimaal door je lijf opgenomen.

En deze Rens weetjes, die ze me toen vertelde, blijven leuk:
“Ik vind zingen leuk om te doen en begeleid mezelf op de piano
Eten en gezonde voeding is een prioriteit, hierdoor krijg je meer energie
Om de 6 weken neem ik een facial
Ik n em altijd mijn eigen Numi thee mee
Maak mijn eigen bodyolie: olijfolie, amandelolie, avocado-olie en vanille essence
Ik eet ook wel eens ongezond, zoals chips en chocola en drink soms alcohol met vrienden
Doutzen en ik heel ‘close’ zijn
Slaap heel weinig, vind het leven veel te leuk
Heb een groot, creatief verbeeldingsvermogen
Ik hou van gek doen, zoals in bomen klimmen”WIN WIN WIN!
Wil je ook alles over de lifestyle van Rens lezen en haar heerlijke, gezonde recepten maken? Het boek bestel je voor €20,- bij Unieboek Uitgeverij Het Spectrum. Of je laat hieronder of op onze social media, waar je ons natuurlijk al volgt, een berichtje achter waarom jij dit boek wilt winnen. Want we mogen van de uitgever één zo’n fijn exemplaar van ‘Mijn Lifestyle Guide’ weggeven ?

Vergelijkbare berichten

18 reacties

 1. De eerste 2 boeken van Rens heb ik al. En uiteindelijk wil ik eigenlijk wel al haar boeken. Ik hou van haar schrijfstijl, haar positieve houding. Haar recepten gebruik ik regelmatig. Eens kijken wat ik verder van haar kan leren…

 2. Ik ben fan van Rens Kroes en haar boeken en ben dus ook heel benieuwd naar haar nieuwe lifestyle guide en om ze meer over haar levenswijze te weten te komen!

 3. Heb zo’n behoefte aan positiviteit! Daar zit het wel goed mee, met deze meid. Haar recepten zijn heerlijk, ik leende haar boek. Maar ben nu vooral zelf op zoek. Naar een manier om happy te leven. Geweldig dat jullie Rens haar nieuwe boek weggeven. Kansje wagen kan helemaal geen kwaad. Vooral als het om je eigen geluk gaat. Hoop dat ik uitgekozen word. En ik naast gezond en blij ook een “schone huisvrouw” wordt ;D !!!!

 4. Mijn zoon van 14 jaar komt vd week thuis met de boodschap ik wil gezonder leven ,
  Want dan leef ik vast langer…..
  Dit boek zou daar goed bij passen!
  Ik volg je op instagram & Facebook

 5. Hou van de levensstijl en gezonde voeding van Rens en hopelijk met dit boek zelf ook zo’n mooie stijl ontwikkelen waar ik mij prettig bij voel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *