|

GIN 1689 + WIN

Gin O’clock is altijd een goed idee, op het strand of onder de kerstboom, vind je ook niet? En deze geweldige flessen zijn ook nog eens een aanwinst voor in je keuken. Het mooie verhaal achter Gin 1689 leest als een sprookje en dan mag ik van Miss Publicity.nl ook nog eens iemand heel blij maken met een fles naar keuze voor de feestdagen, leuker wordt het toch niet 😉 ?

The Story of
Gin 1689 neemt je mee naar het Nederlandse vakmanschap van meer dan drie eeuwen geleden. De gin heeft zijn naam te danken aan het jaar waarin Willem III van Oranje de drank introduceerde in Engeland, waarna een ware gin opmars volgde. Meer dan drie eeuwen later blaast Gin 1689 het originele recept nieuw leven in. Het resultaat: de 1689 Dutch Dry Gin en de 1689 Queen Mary Pink Gin, een fruitige variant en de allereerste pink gin van Nederland.

In de Glorious Revolution (1688-1689) wist stadhouder Willem van Oranje-Nassau niet alleen de Engelse koning van zijn kroon te stoten, maar nam hij ook iets typisch Hollands mee naar het Britse eiland. Jenever (op z’n Engels: Genever, al snel afgekort tot Dutch gin) werd dankzij Willem III van Oranje razend populair onder de Engelse bevolking. Meer dan drie eeuwen later besloot oprichter Alexander Janssens, die net als Willem III van Oranje van Nederland naar Engeland verhuisde, op zoek te gaan naar het originele recept.

Maar liefst anderhalf jaar zocht Janssens in de archieven van de Royal British Library, waar hij de sectie zeldzame boeken binnenstebuiten keerde op zoek naar het originele recept. Met succes: Janssens stuitte op het zeldzame boek The Distiller of London. Hierin vond hij (met handschoentjes aan en onder het toeziend oog van een beveiliger) het authentieke ginrecept. Hij kocht de rechten van het recept en ontcijferde samen met de curator van de British Library en de Universiteit van Londen de onleesbare tekens. Met behulp van een meesterdistilleerder uit de Nederlandse ginhoofdstad Schiedam, bracht hij het authentieke recept tot leven.

Gin 1689
De 1689 Dutch Dry Gin, in de blauwe fles, is een traditionele London dry gin. De drank is gemaakt van graanalcohol en botanicals (kruiden en specerijen) en is met alle ingrediënten in de ketel gedestilleerd. De gin bevat jeneverbes, renetappel, kweepeer, gedroogde citroen- en sinaasappelschillen, nootmuskaat, kruidnagel en anijs. De botanische ingrediënten zorgen voor een fruitige smaak met een lange, kruidige afdronk. Wij vinden deze gin in de mooie blauwe fles met handige dop, heerlijk met tonic – de juiste verhouding is 1 deel gin (50ml), en 2 delen tonic (100-120ml) of juice – of lekker ‘kerstig’ met verse limoensap en cranberry juice. En in de zomer is gin mixen met verse rode grapefruitsap, ook heerlijk. Voor de 1689 Queen Mary Pink Gin zijn aan het recept framboos en aardbei toegevoegd, waardoor de gin zachtere en fruitige tonen krijgt en natuurlijk de licht roze kleur. Het toevoegen van het rode fruit werd overigens eeuwen geleden al geadviseerd, zo blijkt uit het originele recept dat nog altijd op het etiket van de fles terug te vinden is. Hier thuis is de wat zoetige, fruitige pink FAV, echt heerlijk met tonic en wat verse frambozen. Inmiddels is Gin 1689 verkrijgbaar in 12 landen binnen en buiten Europa. Al in het eerste jaar na de oprichting in 2018 ging het ginmerk er met een bekende award vandoor. Gin 1689 won goud in het premium segment op de prestigieuze British Gin Masters. Eerder dit jaar nam het Britse dagblad The Independent de drank op in de lijst van beste Pink Gins. Ook viel Gin 1689 in de prijzen bij de International Wine & Spirit Competition, de Spirits Business Masters, de London Spiritis Competition en kreeg de gin een vermelding in de Difford’s Guide.

WIN WIN WIN
Kans maken op zo’n heerlijke, mooie fles Gin 1689 is niet moeilijk. Laat hieronder voor zondagochtend 19 december een berichtje achter naar welke Gin 1689 jouw voorkeur uitgaat, want dan maak ik de winnaar hieronder bekend, zodat de fles voor de feestdagen binnen is. Kies je voor de ‘blauwe’ Dutch Dry Gin of de ‘roze’ Queen Mary Pink Gin? Je favo gin recept hieronder achterlaten is een leuke plus 🙂
Kan je niet wachten om Gin 1689 te drinken? De mooie flessen zijn voor € 34,95 o.a. online en bij Gall&Gall te koop.

And The Winner is:
Dank allemaal voor jullie leuke reacties. De ‘wheel of names’ gekozen winnaar die heerlijk kan gaan genieten van de ‘Queen Mary Pink Gin’ is:

Eden Accessoires 

Gefeliciteerd, stuur je even een mail met je adresgegevens naar info@marvelousz.com.
Heb je niet gewonnen? In januari komt nog een geweldige, heerlijke win-actie online, dus houd de site (en social) in de gaten 🙂

Vergelijkbare berichten

16 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *