PRIMARK IN DE HOFSTAD

Eindelijk is ie er dan: het grootste filiaal van Nederland, in mijn eigen stad. Primark Den Haag is 8000! vierkante meter kleding (en meer) shoppen. Voor je verbeelding: dit is net zo groot als 1,5x een voetbalveld. Het achtste Nederlandse filiaal heeft twee verdiepingen en is gevestigd op de hoek van de Kalvermarkt met het Spui. Ondanks het slechte weer, stonden er rijen vol met mensen om naar binnen te mogen.

primarkMaar de belangrijkste vraag is toch hoe je Primark uitspreekt :). Vanmorgen, tijdens de persopening, vertelde een Ierse manager me dat het in Ierland ‘Prai-mark’ (op zijn engels) is, maar hier in Nederland zegt iedereen ‘Prie-mark’.

De bekende winkelketen Primark opende zijn eerste filiaal in juni 1969. Het bedrijf is intussen actief in tien Westerse landen. Verreweg de meeste winkels bevinden zich in Engeland, gevolgd door thuisland Ierland en Spanje. In Ierland is het bedrijf voornamelijk actief onder de naam Penneys, de oorspronkelijke merknaam van de keten uit 1969.

Ook kregen we een impressie van de Primark SS15, we can’t wait!

Dress 18. Sandals 10. Dress 16. Sunglasses 3.50. Bag 8. Bracelet 5. Rings 3. Dress 16. Sunglasses 2.50. Bag 12. Sandals 10 Dress 16. Sandals 19. Coat 30. Top 6. Shorts 10. Shoes 12

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *