SKIN FOOD NEWS

Zoals je op de foto kan zien, wordt Skinfood Original van Weleda -dat cultproduct waar o.a. Julia Roberts, Victoria Beckham en Rihanna niet zonder kunnen- waar ik je vorig jaar over vertelde, hier thuis ook flink gebruikt. Dus was erg benieuwd naar hun nieuwe Skin Food beauties, die natuurlijk ook 100% natuurlijk, vegan, betaalbaar en zo biologisch mogelijk zijn.

Skinfood werd in 1926 ontwikkeld als voedende crème om droge en ruwe plekken op de huid te verzorgen. De oorspronkelijke samenstelling op basis van geneeskrachtige, rustgevende en verzachtende plantenextracten, driekleurig viooltje, Calendula en kamille, wordt aangevuld met voedende biologische zonnebloemolie -rijk aan essentiële vetzuren en vitamine E, waardoor je huid intensief wordt gevoed- en zoete amandelolie, bijenwas en wolwas wat je huid hydrateert, herstelt en laat glanzen, bleek een succesformule die Weleda nog steeds gebruikt. Skin Food is enorm veelzijdig en verzorgt alles: van droge en ruwe knieën en ellebogen, gesprongen lippen, schrale handen tot ruwe voeten roodheid, schaafwondjes, zonnebrand, acne, eczeem en zelfs tegen een koortslip. Maar ook als gezichtsmasker, lippenbalsem, make-up primer en in droge haarpuntjes.

In de drie nieuwe producten, met dezelfde zachte citrus-kruidig-achtige geur, werd het hart van deze succesformule als basis genomen en per product aangevuld met specifieke wassen en oliën. Mischa van der Geest, product ontwikkelaar van Weleda: “Voor wie de originele Skin Food te rijk vindt, ontwikkelden we een light versie. De body butter smelt letterlijk op de huid en is daardoor zeer geschikt voor de verzorging van het hele lichaam. De lip balm (glutenvrij) is vanwege haar boterachtige structuur ideaal voor het verzorgen en herstellen van droge en gesprongen lippen.”Skin Food Original zal hier thuis altijd een plekje blijven houden, maar heeft met de komst van de Light versie concurrentie gekregen. Ze kosten beiden €5,99 voor 30 ml en de Light wordt sneller door je huid opgenomen en laat niet zo’n crèmig laagje achter, maar de werking is hetzelfde. Dus het ligt maar aan je persoonlijke voorkeur 😉 De Body Butter (€13,99) smelt dus echt op je huid, smeert heel makkelijk uit, trekt snel in, laat geen plakkering laagje achter en je huid voelt heel soepel en gehydrateerd aan. En ja, die lip balm (€4,99)… maakt je lippen super zacht, geeft ze een mooie glans, herstelt droge en gesprongen lippen en beschermt tegen uitdroging. Wat wil je nog meer?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *