OILIXIA

Eindelijk zijn de deze 100% natuurlijke producten van Oilixia ook in Nederland verkrijgbaar. Ze zijn niet alleen een aanwinst voor je badkamer, die verpakking! maar ook als je een stralende, gezonde glanzende huid wilt. Als je net als ik verliefd bent op gezichtsoliën dan zijn deze 2 echt een feestje: glow, glow, glow! Maar de reiniger, dié gummy reiniger, die moet iedereen hebben!

Geïnspireerd door de wanderlust van de Engels-Letse founder Alexandra Janson – ze heeft meer dan 50 landen bezocht – is Oilixia een tribuut aan de zeldzame, lokale ingrediënten en beauty wijsheden. Alexandra leerde tijdens haar reizen wat de kracht van olien en extracten kan zijn en wilde, gelukkig voor ons, wat met deze kennis doen. Deze krachtige oliën en extracten uit de natuur zijn de basis van haar producten. Haar noten- en zadenolien zijn rijk aan antioxidanten en koud geperst zodat er geen kunstmatige conseveringsmiddelen in de producten zitten. Oilixia maakt gebruik van locale leveranciers en het eindproduct wordt in Engeland gemaakt. De verpakkingen zijn niet groter dan 100ml zodat je ze makkelijk mee op reis kunt nemen. Alexandra vertelde dat ze bezig is meer natuurlijke verzorgingsproducten te ontwikkelen. Zodra er meer bekend is, houd ik je op de hoogte!

Deze Australian Kakadu Plum Gummy Facial Cleanser (€29) is echt zooo fijn! Je brengt de lekker ruikende gummy eerst aan op je droge gezicht. Licht drukkend en trekkend voor zo’n 10 seconden zodat je make-up en het vuil als het ware aan de gum blijft vastplakken. Daarna doe je wat water op je vingers en masseer je zachtjes verder totdat de gum in een ‘melkachtige’ substantie verandert. Daarna spoel je je gezicht af met water. Meteen een gezond glazende, stralende huid als gevolg, echt! De hoofdrolspelers zijn het Kakadu Plum extract uit Australie, wat één van de beste bronnen van antioxidant vitamin C is. En phenolic acid, wat heel zacht je huid exfolieert met een heldere en gladde huid als resultaat. Maar ook Australia’s beroemde en verzorgende Macadamia oil en antibacteriële Eucalyptus oil.

Van de Explorer Blend Facial Oil (€52) wordt je gezicht heerlijk zacht en je huid krijgt meteen een mooie, gezonde glans. Je gebruikt 2 à 3 druppels en masseert de olie zachtjes over je gereinigde gezicht. Eventueel kan je er en dag/nachtverzorging overheen gebruiken. Deze lichte olie ruikt lekker en vind ik heel fijn om overdag te gebruiken, want trekt snel in en is minder ‘vettig’. De olie bevat o.a. het retinolrijke Cacay oil – voor een zachte glanzende huid – Champagneblad extract – voor een strakkere huid en tomaat extract – voor een egalere en heldere huid. Maar ook een mix van 18! natuurlijke oliën zoals abrikoos, argan, camellia (groene thee), rozenbottel, passievrucht and jojoba om je huid een dosis vitaminen, antioxidanten en omega’s te geven.

De Amazonian Cacay Facial Oil (€58) is wat ‘vetter’ en vind ik daarom fijner om in de avond te gebruiken of na een dagje strand. Hij is zo verzorgend dat je er dan niets overheen hoeft aan te brengen. Alleen een beetje jammer dat niemand (of weinig) dan je gezonde, glanzende huid ziet 🙂 Ook van deze olie heb je maar 2 à 3 druppels nodig en ruikt heel lekker. De olie bevat onder meer retinolrijke Cacay oil, koud geperst van de noten van de Cacay boom uit de Amazone. Deze olie bevat drie keer meer retinol dan Rosehip oil, twee keer meer vitamine F en 50% meer vitamine E dan Argan oil. Deze Cacay olie komt uit Colombia en zijn productie helpt locale families te onderhouden. Maar ook een mix van Zuid Amerikaanse ontdekkingen zoals Lily extract uit de Amazone, antioxidant Açaï oil met vitamine E, selenium rijke Brazil nut oil en Buriti oil vol met betacaroteen. Deze oliën werken allemaal samen om jouw huid optimaal te verzorgen.
Deze fijne Oilixia producten bestel je via hun site of via Aspa Beauty.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *