HOTSPOT IN DE BINCKHORST

FoodieFriend Anne-Marie van Myhappykitchen.nl vroeg of ik gister mee wilde lunchen bij de nieuwste hotspot van de Binckhorst: restaurant en wijnbar Glaswerk, dûh. Alleen een beetje jammer dat we vanwege de regen niet de afsluitende koffie buiten op het fijne terras aan het water, waar boten vol met feestende studenten langs vaarden, konden drinken. Dus nóg een reden – vanaf vrijdag is er een nieuwe menu-kaart – om snel weer terug te gaan. 

Glaswerk
Als je aan komt rijden, valt de Insta-waardige graffitimuur op het pand meteen op. Meer je met je bootje aan, dan moet je echt even omlopen om die muur te bewonderen. We hoorden van Peter, één van de vier eigenaars/vrienden (Mark, Chris en Eveline) dat deze muur de afgelopen weken al op vele trouwfoto’s is verschenen. Dat we de koffie binnen moesten drinken, was ook geen kriem, want het restaurant (met heel vriendelijk personeel) is modern, industrieel ingericht – denk aan onafgewerkte muren – met een deels gerecycled interieur. Flessen wijn die aan de muur (vol met schoolbordverf) hangen, stukken hout van palets die zijn gebruikt voor het wijnrek, een bar van steigerhout uit de aangrenzende rivier en een trap versierd met ‘kistjes wijn’. Echt, je moet gewoon zelf even langsgaan.
De bovenste verdieping kan worden afgehuurd als workshop en vergader/event locatie en we hoorden dat hier binnenkort ook live-cooking workshops gegeven gaan worden (leuk voor een bedrijfsuitje). Ik wilde natuurlijk ook weten waar de naam vandaan komt: van al het vele glas (denk aan al die glazen die voor de wijnen en het water gebruikt worden) en over een paar maanden wordt op een gedeelte van de parkeerplaats een echte kas (ook veel glas) gebouwd.Menu
Dat de vrienden echte Hagenezen zijn, zie je terug op de menukaart: kâhwe en lawhe gerechte en nog steids nie kennuh kiezûh 🙂 Kiezen uit de ook weer Insta-waardige gerechten (vanaf €10) is erg lastig… zoals een salade met coquille St. Jaques of met tomaat, watermeloen en shiso, Egg Benedict (met erwtjes, asperges, hollandaise en zomertruffel, een aanrader!), schol met bosui, broccoli en beure blanc en aardappel (Peter hoorde ik niet meer) of ‘gewoon’ biefstuk met patat. Ook zijn er nâgerech(ten) zoals een plankje kaas en vanille met gezouten caramel, maar ook bites voor de borrel zoals oesters met een vinaigrette van karnemelk en kruiden (een glunderende Anne-Marie zei alleen: ‘zooo lekker!’) en gerookte zalm. Kan je niet kiezen, laat je dan verrassen door chef Bas die in zijn moderne, lichte keuken een drie-of viergangenmenu van de Sherrif bereidt. Vergeet hem, als je er bent, ook niet te feliciteren, want hij gaat eind september trouwen 😉
Natuurlijk is het geen wijnbar zonder wijn. Glaswerk heeft een uitgebreide wijnkaart met bubbels, rode, witte (de witte huiswijn is heerlijk!) en rosé wèn -vanaf €4 per glas maar ook flessen van €95- uit de hele wereld. Vanaf begin september is er ook een sommelier in dienst, die je nog meer over alle heerlijke wijn kan vertellen. Cheers!

Glaswerk Wine Beer Food & Friends, Fokkerkade 14, Den Haag

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *