HAAGSE MUST-GO’S

Ja hoor, met deze drie heerlijke hotspots: The Foodmaker, Cortenaer en Barista Café is Den Haag wéér leuker en lekkerder geworden!

Barista Café

Het doel van Barista Café is een plek te creëren waar het ambacht van koffie maken en de huiselijke sfeer samen komen. En dat is gezien de vestiging in de Fredrikstraat 66 goed gelukt. Een leuke sfeer én heerlijke koffie. Maar ook huisgemaakt gebak, verse sandwiches, borrelhapjes, thee en smoothies. Kortom een fijne werkplek of om gezellig af te spreken.

Cortenaer

Op de hoek van Kortenaerkade en de Anna Paulownastraat vind je sinds eind vorig jaar Cortenaer, wat een geweldig pand! Grote ramen, dus heerlijk licht en een sfeervolle strakke industriële bijna New Yorkse inrichting. Je kan hier de hele dag voor ontbijtjes, lunches – heerlijke salades – snacks en diner terecht of met een kopje koffie of homemade sapje lekker flex werken aan één van de houten tafels. De bediening liet even op zich wachten en de portie van mijn tomatensalade – die overigens heerlijk was – was erg klein als lunchsalade. Maar we komen zeker nog een keertje terug voor al het lekkers op de kaart en om lekker warm, achter glas, te genieten van het winterzonnetje.

The Foodmaker

Vlakbij het Centraal Station, Turfmarkt 91, is Den Haag sinds eind vorig jaar ook een filiaal van het Belgische The Foodmaker rijker. Gezond, biologisch, vers en betaalbaar. Lieven Vanlommel (de eigenaar van The Foodmaker) verbouwt zijn eigen groente voor in de winkels. Zijn doel is om mensen te laten genieten van gezond en lekker eten en dat merk je. Bij binnenkomst word je verwelkomt door de heerlijke saladebar, die je op de leuke biologisch verantwoorde bordjes van Frank de manager helemaal vol mag scheppen, dat liet ik me geen tweede keer zeggen 😉 Zelfs de vloer van The Foodmaker is biologisch verantwoord, want gemaakt van bamboe.

Aan de linkerkant heb je een fijne lange tafel, waar je zelf kruiden kunt plukken als garnering of aan je thee (munt chocolade!) kunt toevoegen. De wand staat vol met kant en klaar maaltijden uit de koeling; salades voor een energy boost tot rijkgevulde curry’s om ook thuis op te warmen. Broodjes, soepen, ontbijtjes, zoetigheden (van mueslirepen tot brownies), gezonde sapjes en water met een smaakje en alles to go or to stay. Aan je rechterkant vind je een trapsgewijze zithoek met kussentjes, zelfs een tafeltennistafel! en knusse tafeltjes waar je ook relaxed kan werken. Kortom een topplek!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *