BYDANIE ROCKS HET STEDELIJK MUSEUM

Gisteravond stond het Stedelijk Museum geheel in het teken van ByDanie. Haar fashionshows zijn altijd een feestje en ook de AW 15/16 collectie is weer erg hebberigmakend. De collectie was onderverdeeld in de thema’s Jimi with the Band, Asia en American Ride, welke het kenmerkende ByDanie gevoel op unieke wijze weergaven.

2015-01-28

Jimi with the Band, een Rock & Roll feeling gemixt met de signature bohemian touch van ByDanie. Key items zijn ruige leren jasjes met prints en typische ByDanie fringe jackets.

Asia, het thema met fijne tweekleurige bloemenprints. Key binnen de Asia collectie is reversible wearing wat onder andere is doorgevoerd in het bomber jacket. Door een Asia print aan de binnenkant en een Rock & Roll print aan de buitenkant, is dit bomber jacket het ultieme voorbeeld van Mix & Match. Ook t-shirts met artwork aan de voorkant en een geweven print aan de achterkant kunnen worden omgedraaid.

Vrijheid, onafhankelijkheid en het ontdekken van verschillende culturen komen samen in het thema American Ride. Met materialen als suède en katoen en door het inzetten van vernieuwende details, waant de drager zich op een road trip door het Amerikaanse landschap. De door ByDanie zelf ontworpen Kelim-print is toegepast in een authentieke dekenjas en poncho. De geweven ruit in brushed cotton afgemaakt met de kenmerkende geweven ster geven het geheel een Western tintje.

In de gehele collectie is uitsluitend gebruik gemaakt van pure kwaliteiten als leer, suède, cupro, cotton double face en viscose crepe.

03

04

02

05

Credits Jeroen Snijders

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *